Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men faren ønsker ikke kontakt!

Spørgsmål:

Hej
Jeg er 26 . Har en god ven jeg hygger med på 34. Han har 2 skønne børn og ønsker ikke flere børn . Han vil have, at hvis jeg går hen og bliver gravid, at jeg får det fjernet. Jeg har desværre været gravid engang hvor jeg mistede barnet og ville ikke kunne gå igennem det igen.

Er nu gået hen og blevet gravid på p piller. Og ved ikke om det er strengt at beholde det . Når jeg ved hvor meget modstander han er af det. Han har sagt, hvis det skete (han ved intet endnu), ville han ikke have noget med mig som ven eller barnet at gøre.

Og indtil nu har jeg haft det sådan . Det sker ikke engang til for mig men er det . Desværre men kan ikke gå igennem den smerte en gang til. Men hvad skal jeg sige og hvordan skal jeg håndtere hans følelser om ikke og vil have flere børn . Og bare vil smide mig (os) ud af hans liv. ??

Svar:

Hej
Du er blevet gravid med en god ven. Måske er han på nogle områder en god ven, men han lyder meget uansvarlig. Du er blevet gravid 2 gange med ham og hans “løsning” er, at du skal få en abort. Hvis du ikke vil gøre, som han ønsker, vil han ikke have noget med hverken dig eller barnet at gøre.

Du kan og vil ikke gå igennem endnu en abort. Hold fast ved det. Hvordan skal du håndtere hans følelser og ønske om ikke at få flere børn? –Det må han da selv klare. Han er voksen, han ved, at sex kan føre til graviditet. Hvorfor er han ikke steriliseret, når han ikke ønsker flere børn? Han vil presse dig til abort, –istedet for at vise sig som god ven og stå ved sit ansvar overfor dig og det lille ufødte barn.

Hvem kan hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud? Evt kan Abortlinien skaffe dig en støtteperson.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske