Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med ukendt fader

Spørgsmål:

Hej.

Jeg er en kvinde midt trediverne, der er blevet gravid efter en aften i byen. Jeg var sammen med en et sted i byen. Jeg kender hverken hans navn, og husker knap nok hans udseende. Det er resulteret i en graviditet!

Jeg er faktisk glad over at være gravid, og ønsker barnet. Jeg er normalt en ansvarlig kvinde, men havde en vild/hed aften. Faderen er ukendt, og jeg har læst mig frem til at hvis man ikke oplyser faderskabet, så kommer man i familieretten, og risikere en bøde.

Jeg ved ikke hvem han er og kan stort set intet huske, og jeg vil gerne have dette barn. Men det stresser mig at jeg bliver hevet i familieretten, og får en bøde. Hvor stor er en bøde f.eks? Og er der noget jeg kan gøre for at undgå en retssag?

Svar:

Tak for dit brev til os. Det er en svær og glædelig situation du står i på samme tid. Du er glad for at være blevet gravid og ønsker barnet. Vigtigt at du lytter til denne følelse.

Men du er i tvivl om hvem faderen er, og har nogle konkrete spørgsmål i forhold til faderskab og risikoen for at komme i familieretten og få bøde.
Jeg vil henvise dig til at kontakte Familieretshuset på 72 56 70 00, som tager sig af sådanne sager.

I Familieretshuset bliver du vejledt om, hvilken betydning det vil kunne få for dig og dit barn. Hvis du stadig ikke oplyser, hvem der er eller kan være far til dit barn, vil sagen som udgangspunkt blive sendt til behandling ved retten. Det er herefter retten, der vil færdigbehandle sagen.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder