Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid uventet 3. gang, men faren vil ikke have flere børn

Spørgsmål:

Hej,

Jeg er blevet uventet gravid 3. gang (Jeg er kun i uge 5). Jeg har altid gerne ville have mange børn, men min mand har ikke den samme tålmodighed og overskud som jeg har. Han synes det er mere end nok med 2 børn. Han vil derfor ikke have flere børn.

Jeg har været gravid tredje gang før, men jeg mistede det, gravid uden for livmoderen. Han var “lykkelig” – det var jeg ikke. Jeg fik en spiral op, men jeg er blevet gravid alligevel. Kan sådan en falde ud???

Jeg har ikke fortalt ham om graviditeten endnu. Jeg er “bange” for mange ting. Jeg føler, at jeg presser ham så meget, hvis JEG vil have barnet, når jeg ved, at han ikke har lyst. Jeg frygter også, at han vil tro, at graviditeten er sket med vilje.

Det “nemmeste” ville være at få aborten, men jeg ved også, at jeg vil fortryde det, så snart de piller er taget. Men jeg vil også føle mig utrolig egoistisk, at vælge barnet. Jeg tager i forvejen meget af arbejdet med børnene og hjemmet, og jeg har overskud til flere, men jeg vil også blive rigtig ked af det, hvis barnet vil blive skyld i en skilsmisse. En dag er jeg for at fjerne det og næste dag- OVERHOVEDET ikke. Jeg er i vildrede.

Svar:

Tak for dit brev til os. Det er en vanskelig situation du står i. På den ene side glad for at du er blevet gravid, fordi du gerne vil have mange børn, og føler du har overskud til nummer 3 også. På den anden side er du bekymret for dit parforhold fordi din mand ikke ønsker flere børn.

Du er i tvivl om en spiral kan falde ud. Den kan glide ud, selv om det er meget sjældent at det sker. Umiddelbart plejer det at ske indenfor den første måned og skyldes oftest, at den er lagt forkert. Et besøg hos lægen, der lagde spiralen, kan få dette afklaret.

Det er vigtigt ikke at træffe for hurtig en beslutning, vigtigt at I snakker sammen om hinandens forventninger. Han ønsker ikke flere børn, du vil gerne have flere børn. Du skriver at han ikke har den samme tålmodighed og overskud til børn som du har. Kan I sammen lave nogle rammer i hverdagen som gør det nemmere for din mand at overskue. Ved du hvad der gør det svært for ham at overskue det. Det lyder til at du har børnene meget i forvejen og har overskud til flere. Det lyder ikke egoistisk. Har han dårlig samvittighed over at du er så meget på. Kan det hjælpe ham hvis han ved det er ok for dig. Har I nogle fortrolige i sammen kan snakke med om jeres situation.

Det er vigtigt at mærke efter hvad du/I føler. Hvilke værdier er vigtige for dig/jer i jeres liv. Hvordan kan disse værdier hjælpe jer med at træffe jeres valg. Et valg som I skal leve med.

Du har oplevet at miste spontant, og det var svært for dig. Ved din mand hvor svært det var for dig. Nogle kvinder oplever at få det psykisk dårligt også efter en provokeret abort. Især hvis de har følt sig presset til det.

Du er bange for at din mand forlader dig. Hvis du lytter til din mand og får abort, kommer du måske til at betale en høj pris. Nogle forhold kan ikke holde til et barn mere, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt ikke, hvis parret var uenige om aborten.

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og jer.
Venlig hilsen, Marianne Jørgensen Abortlinieleder