Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

3 børn og gravid igen

Spørgsmål:

Jeg er 33 og min mand 34. Vi har 3 dejlige børn mellem 7 måneder og 6 år. Vi har brugt beskyttelse men nu står jeg i uge 4 uønsket gravid. Jeg har altid ønsket flere børn, min mand ikke. Dog ville han gerne tilvælge et barn mere senere hen, hvis vores liv er til det til den tid. Vi har en fin økonomi og en dejlig tilværelse. Vi har bygget drømmehus, og her er faktisk plads til én mere.

Jeg har desværre slidgigt og var utroligt syg med sidste skud på stammen. Jeg er dårligt kommet mig over graviditeten endnu. Jeg ved man aldrig fortryder de børn man får, men jeg synes et spring på 16 måneder er meget lidt og virker uoverskueligt i vores nuværende situation. Hvad skal vi gøre?

Svar:

Hej
Du er gravid med nr. 4 og det virker uoverskueligt for dig og din mand at tage imod barnet. Du spørger, hvad I skal gøre. I har lige fundet ud af, at du er gravid. Tag det med ro. Det er naturligt, at I begge er noget chokerede. Derudover er du under påvirkning af graviditetshormoner.

Hvad tænker du og I om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du beslutter dig for abort? En abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Egentlig vil du gerne have et barn mere, og I lyder ressourcestærke, og I har mulighed for at tage imod nr 4. Hvilke bekymringer fylder mest for dig ligenu? Bekymring for sygdom under graviditeten? Nr 3 og nr 4 tæt på hinanden? Undersøg evt sammen med din læge, hvordan du kan få bedre hjælp til slidgigten under graviditeten.

Du ved, at man ikke fortryder de børn man får. Overvej sammen med din mand, hvordan I kan planlægge at få hjælp iløbet af graviditeten, hvis du bliver syg igen. Og hvilken hjælp I kan få brug for efter fødslen.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Gravid med 3. barn – overvejer abort