Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med 3. barn overvejer abort

Spørgsmål:

Hej. Jeg er gravid ikke langt henne. Jeg har to børn på 10 og 7 år. Jeg er 34 år. Jeg har mine børn med deres far og vi bor sammen på 12 år. Vi har tidligere talt om nr. 3. Men er nu tvivl. Min kæreste sige det bestemmer jeg. Jeg har bange for det går udover de store børn. Samt min karriere.

Men ved ikke om jeg vil have en abort. Det ene minut vil jeg et og det andet noget andet. Når vi prøver at tale om det kommer vi op at diskutere. Jeg er så meget itvivl. Jeg skal svare min læge på onsdag, men tror ikke jeg ved det der.

Svar:

Hej
Du er gravid og så meget i tvivl. Overvej, hvad der tidligere gav dig lyst til nr 3? Hvad har ændret sig? Din kæreste lader dig bestemme, og måske er det ikke megen hjælp. Hvordan ville det være, hvis han klart gav udtryk for, at I skulle beholde Jeres barn?

Når I diskuterer, hvad handler det så om? Du er bekymret for, om et barn mere går udover de to store eller din karriere. Hvordan skulle det gå udover de to store? Mon ikke de ville blive glade og stolte store-søskende? I bliver småbarnsfamilie igen, det indebærer nogle ændringer, men ikke bare besværlige, en lille ny kan bringe meget godt med ind i Jeres familie. Er din karriere truet af et års barsel?

Overvej, hvad du helst vil leve med, barn eller abort? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i forskellig sværhedsgrad og af forskellig varighed. Overvej, om du vil udsætte dig og din familie for den risiko.

Vær sikker på, hvad du vil, før du evt beslutter dig for abort. Det kan ikke gøres om, og mange fortryder. Læs evt i brevkassen om andre kvinders erfaringer med abort.

Håber det bedste for dig og Jer. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske