Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort eller ej

Spørgsmål:

Jeg er i 10+ uge med min kæreste igennem 1/2 års tid. Jeg er 31 og han er 39. Han glæder sig meget men jeg kan mærke at bekymringer gør det umuligt for mig at glæde mig. Vi ser hinanden hver 2. uge pga arbejde og afstand. Jeg bor i Odense han i København. Derudover er han alkoholiker og et plaget menneske. Som hele hans familie er det.

Jeg føler ikke jeg kan sætte et barn i verden til sådan en far og sådan en familie, som jeg ikke ville bryde mig om at overlade mit barn til. Det skal siges han er et godt menneske. Men jeg kan ikke finde ud af om jeg skal få den abort.

Hvis jeg ikke får det her barn, skal jeg aldrig have nogen. Jeg har pco og det burde slet ikke kunne lade sig gøre…. men nu er “miraklet” her. Og jeg kan ikke få lov at være lykkelig over det.

Svar:

Hej
Du er uventet gravid, faktisk et “mirakel”, for med PCO burde det ikke kunne lade sig gøre for dig. Men din kæreste er alkoholiker og et plaget menneske, og du er i tvivl, om du kan sætte et barn i verden til sådan en far. At hans familie også er plaget, og at du ikke vil overlade et barn til dem, de bekymringer behøver du nok ikke gøre dig. Som mor passer du på dit barn og bestemmer hvem, dit barn skal overlades til.

Mht din kæreste, så skriver du, at han er et godt menneske. Ja, det må han vel være, siden du er i forhold med ham. Du tænker, at dette barn er dit livs mulighed for at blive mor. Alligevel overvejer du abort. Hvad taler for abort? Hvem bestemmer, at du ikke kan være lykkelig over dit “mirakel”?

Det var nok ikke disse omstændigheder, du havde drømt om at være i, hvis du skulle være gravid, men sådan er det nu. Hvor længe har du kendt til graviditeten? Din kæreste glæder sig meget, du bekymrer dig. Bekymrer du dig mest over afstanden eller hans misbrug?

Hvad kan gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet? At din kæreste bruger graviditetstiden til at få hjælp til sit misbrug? At I finder ud af, hvor I skal bo? At I sammen modtager hjælp og forbereder Jer til at være familie sammen, evt gennem PREP, som er et godt parkursus. Hvad kunne få dig til at glæde dig over din graviditet?

Abort er en stor beslutning, som mange kvinder fortryder. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Hvordan tror du, abort vil være for dig?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske