Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med et ønsket barn. Bare ikke nu! (2)

Spørgsmål:

Jeg ved godt hvad jeg vil personligt, jeg vil gerne beholder barnet. I den korte periode har jeg fundet ud af, at han IKKE vil modtager nogen for for hjælp til sig selv eller til os som par. Han er ved at give op, han er “træt”. Så det lyder desværre som pt. han er klar med vores forhold uanset hvad (han havde nævnet det for nogle måneder siden). Han synes at jeg ikke er den pige som han mødte denne gang, som jeg kan godt se og forstå ham i. Men jeg blev også fra et 19-årige pige til en 20-kvinde og så en mor. Det lyder som han kan ikke acceptere de ting som har ændret sig.

Fakta er også, at jeg har spurgt ham: vil du være sød og kig igennem hvad et abort indholder, altså erfaringer, procedure, og som jeg forstået det kunne eller ville han ikke. Jeg har nu lavet en aftale med en socialrådgiver og håber, at det kan i hverfaldt hjælpe ham. Og håber på at han kan bliver klar til nr 2 og håber vores ægteskabet holder til det. Ellers er jeg parat at være alene mor til mine 2 danske børn og giver dem det bedste liv, jeg kan tilbyder dem.

Jeg er igang med at laver en plan b. så hvis vi beslutter os at gå fra hinanden, at jeg har et sted at går til osv.. Vi har generelt et lille netværk, jeg forvente at det bliver endnu mindre, hvis vi bliver skilt. Men med al af hans usikkerhed + usikkerheden på vores forhold vil jeg ikke tage risiko for at tage en abort. Jeg håber det hele falder på sit plads til sidst.

Svar:

Hej igen
Du lyder til at have gode ressourcer, selvom det er en meget svær tid for dig. Din mand er ved at give op, og kan ikke indgå konstruktivt i samarbejde omkring Jeres familie. Håber, han vil tale med socialrådgiveren. Måske skulle han også tale med sin læge?

Du er igang med plan B, lad os håbe, det ikke bliver nødvendigt, men det er formentlig godt for dig at have en god plan. Det er ærgerligt, at Jeres netværk er lille. Måske kan Abortlinien finde en støtteperson eller støttefamilie til dig, hvis du har lyst til det. Undersøg også “Homestart” og læs evt: Ung og gravid.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning:

Første spørgsmål i  denne korrespondance: Gravid med et ønsket barn Bare ikke nu! (1)