Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vil ikke have abort

Spørgsmål:

Hej brevkasse. Sagen er den, jeg er en snart 21 årig pige som igår fandt ud af at jeg er gravid. Jeg har været sammen med min helt fantastiske kæreste i kun 2 mdr. Han var lidt i chok da jeg sagde det, men sagde først, at han var glad. Han har før sagt, hvor meget han er imod abort. Men igår sagde han at vi skulle tænke os om, og at han var 50/50 hvad han synes.

Men jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville have det her barn. Jeg troede ovenikøbet ikke jeg kunne blive gravid så det er helt fantastisk for mig. Og jeg føler mig klar. Hvis han siger, at han ikke vil have barnet hvad gør jeg så? Ville blive knust hvis jeg skulle have det alene, for jeg vil gerne være sammen med ham også…

Svar:

Hej
Du har lige fundet ud af, at du er gravid og din kæreste var lidt i chok, da du fortalte ham det. Det kan man godt forstå. I har været kærester i kort tid, så han havde nok ikke forestillet sig, at du blev gravid allerede. Det havde du nok heller ikke, særligt ikke, hvis du ikke troede, du kunne blive gravid. Men, I har haft sex, og det kan føre til graviditet. Bruger I prævention? Havde I talt om, at du kunne blive gravid? I hvert fald havde din kæreste sagt, at han er meget imod abort. Nu, midt i hans chok, bliver han i tvivl. Du er ikke i tvivl, du synes, det er fantastisk og føler dig klar. Men, hvis din kæreste går fra dig, vil du blive knust. Det er svært for Jer begge.

Tag den med ro

Jeg vil opfordre Jer til at prøve at tage det med ro. Tag Jer tid til at lytte til hinanden. Lad din kæreste overveje, hvad der tidligere fik ham til at være meget imod abort. Lad ham overveje, hvad der får ham til at tvivle nu. Lad ham overvej, hvad der skulle få ham til at gå imod sine tidligere principper og værdier, og måske ønske abort. Og hvordan han tror, det vil være for ham. Du vil ikke have abort. Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste, hvis han ønsker du skal vælge mellem ham og barn?

Tal med din kæreste om det. Overvej sammen Jeres muligheder for at blive familie noget tidligere end I havde tænkt. Hvad har I brug for, for at kunne overskue det? Måske et parkursus som PREP, der kan hjælpe Jer til at lære hinanden endnu bedre at kende. Kender I andre unge par, der har fået barn, som I måske kan tale med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske