Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min mand forstår mig ikke

Spørgsmål:

I maj mdr fik jeg foretaget en abort, som jeg egentlig ikke havde lyst til. Desværre fandt jeg det først ud af da det var forsent. Mine følelser omkring en abort var temlig neutrale og jeg regnede ikke med at jeg skulle traffe det sværer valg. Desværre det skulle jeg. Jeg har så siden prøvet at tale med min mand om det, men……han virker så afvisende og irreterende over at jeg “stadigvæk” tænker på det. Men det gøre jeg.

Træt af at jeg ikke lyttede til mine følelser

Det gøre så ondt, jeg er så træt af mig selv over at jeg ikke lyttede til mine følelser. Jeg føler mig vred, ked af det, har lyst til at græde en del af tiden- kun når jeg er alene. Jeg viser ikke det til min mand, for han synes det er ondsvagt at være ked af det så langtid efter. Jeg har også prøvet at snakke med min mor om det, og det eneste jeg fik at vide var….Hvad sagde jeg. Min mor har engang fået en abort.

Jeg føler ikke at der er nogen der forstår eller vil forstå mine følelser. Det hjælper nok heller ikke at min lille søster venter sig barn nr 5. Så for jeg det helt vild dårligt over min beslutning. Har også tænkt på om jeg/vi skal have et barn mere, om det vil hjælpe på mit savn og følelser. Jeg er bare træt af at være ked af det. Jeg har 3 dejlige børn, så det burde være nok, men…..jeg mangler den 4.

Er det okay at have den trang til et barn mere, nu når man har fået fjernet en? eller er det dobbel moralsk? Det er svært at træffe de rigtige beslutninger, ingen ved hvad den rigtige beslutning er, før det er forsent…..

Svar:

Hej! Ja, abort er et svært valg og mange kvinder fortryder deres valg af abort, ligesom du. Det kommer bag på mange, for folk vil ofte hellere råde til abort end til at passe på det lille nye liv, hvis graviditeten ikke er planlagt.

Din reaktion er helt normal

Din reaktion er helt normal. Du kan fortælle din mand, at de fleste kvinder reagerer med sorg, savn, tomhedsfølelse, skyldfølelse og vrede, -hvis de blev pressede til aborten. Nogle reagerer i kortere tid, andre i længere og i forskellig sværhedsgrad.

Det er trist for dig, at du ikke har nogen, der kan/vil lytte til dig og tage din oplevelse alvorligt. Du er velkommen til at ringe til Abortlinien 48394848. Du kan også skrive noget ned om, hvad du føler og tænker. Evt skrive lidt til det lille barn.

Vær tålmodig med dig selv, der kan gå lang tid endnu, hvor du har det svært. Nogle har glæde af at tale med en præst om skyld og tilgivelse efter abort. Abortlinien kan evt henvise dig til en præst i nærheden af hvor du bor. Andre har glæde af at tale med en psykolog. Tal evt med din læge, man har ret til en støttesamtale efter en abort.

Om et barn mere vil hjælpe på dit savn, det ved jeg ikke. Bedst er det nok, at du “kommer videre” før du planlægger et barn mere.
Du er velkommen til at skriv eigen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske