Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, forladt og i tvivl om abort

Spørgsmål:

For snart en måned siden slog min kæreste op med mig. Dagen efter opdager jeg, at jeg er gravid, og jeg endte i ren chok. Vi har haft et on/off forhold i 3 år, hvor jeg er overbevist om, at vi er skabt for hinanden, mens han kommer i tvivl ind imellem. Jeg er 36 mens han er 44, og har 2 børn fra et tidligere forhold.

Jeg har pcos, men lægen mener ikke, at jeg vil have problemer med min fertilitet i mange år endnu – alligevel er jeg bange for, at det her måske er min eneste chance for at blive mor. Men jeg er også ramt af voldsom kærestesorg, og føler min drøm om hvordan det skulle være og ske, er knust. For jeg har aldrig haft intentionen om at være enlig mor (i hvert fald ikke fra starten).

Nu ved jeg ikke, om jeg skal vælge barnet, og måske risikere at stå alene med det, og vi aldrig finder sammen igen – eller om jeg skal vælge en abort. Og hvis vi så finder sammen igen, eller jeg kommer videre med en anden, så skal det nok lykkes at få et barn senere hen. For lige nu føler jeg mig slet ikke som mig selv, og jeg kan slet ikke fornemme, hvad det virkelig er jeg ønsker. For vil jeg kunne tilgive mig selv en abort??

Min ex har sagt, at han nok skal støtte mig valg, lige meget hvad det bliver. Men han lægger ikke skjul på, at han foretrækker en abort.

Svar:

Hej! Du har kendt til din graviditet i snart en måned, hvordan har du haft det? Hvad har du tænkt? Det er svære betingelser at være gravid under, du er alene og med kærestesorg. Men, du tænker godt om barnets far, og han vil støtte dig, også hvis du beholder barnet. Du er i tvivl, om dette barn bliver din eneste chance for at få et barn. Det er der ingen, der ved. Men, det er nok lige frisk nok, at din læge mener, du kan blive gravid mange år endnu. Fertiliteten falder støt efter det 25. år og du har også PCO.

At være alene og udsigten til at blive alenemor, var selvfølgelig ikke din drøm. Men livet bliver ikke altid, som vi drømmer om. Og det viser sig nogle gange at være godt nok. Ligenu er du både ramt af kærestesorg og af graviditetshormoner, det er et svært tidspunkt at tage en stor beslutning. Abort er en stor beslutning, der ikke kan gøres om. Mange fortryder deres abort, og det kommer bag på dem, at aborten havde så høj en pris. Uanset om du vælger barn eller abort, skal du leve med dit valg.

Overvej, hvad du tænker om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Hvis du beholder barnet, og måske blive alenemor, hvad skræmmer dig da mest?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske