Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

43 år og uventet gravid

Spørgsmål:

Hej. Jeg er 43 år og har to børn. Min mand og jeg var i tvivl om vi skulle have nr. 3, men kastede os alligevel ud i det for 3 år siden. Det endte i to spontane aborter og til sidst et ulevedygtigt foster med trisomi, som blev fjernet ved kirurgisk abort for et år siden. I året der er er gået er vi blevet helt afklarede med, at vi ikke vil have flere børn – vi føler ikke længere at overskuddet er der, og vi sætter pris på den frihed, der nærmer sig ved at vores børn er store.

Nu er jeg så pludselig blevet uventet gravid på trods af at vi har passet på, og jeg er i 8. uge. Jeg blev ked af det, da jeg opdagede det, og vi var begge enige om abort. Aborten er bestilt til næste uge, og 90% af mig er ikke i tvivl om at det er den rette beslutning. Men de sidste 10% kan kun tænke på barnet. Alle andre faktorer taler imod at få barnet, og jeg er også bange for at fortryde at få barnet, men det er svært helt at lægge tanken om selve barnet væk.

Min mand støtter mig i hvad end jeg ønsker, men hælder mest til abort. Jeg hælder endnu mere til abort, men er samtidig så ked af det og bange for at fortryde. Jeg er derfor indstillet på at jeg vil få en psykisk reaktion efter aborten, men er samtidig bange for at en psykisk reaktion over det hårde i at få et barn mere, vil være værre og varer længere.

Ved ikke hvad mit spørgsmå er…vil nok bare gerne vide, hvordan man ved 100%, hvad der er den rette beslutning…?

Svar:

Hej
Det er en vanskelig situation, du og I står i. I har haft mange tanker og erfaringer med “barn nr. 3”, og nu er du uventet gravid, efter I havde ombestemt Jer. Du er i tvivl, men hælder mest til abort, ligesom din mand, der dog heldigvis vil støtte dig, også hvis du vælger at beholde barnet. Du er indstillet på, at en abort vil give dig psykiske reaktioner, men du forestiller dig, at barnet vil være en endnu større og længerevarende belastning for dig.

Hvad frygter du ift at beholde barnet? Hvad har ændret sig for Jer det sidste år? Ofte hører man kvinder, der har fortrudt deres abort; sjældent hører man om kvinder, der har fortrudt, at de fik deres barn. Også selvom barnet var uventet og mange forhold talte imod.

Hvad tænker du om aborten? Hvordan tror du, du vil have det, hvis beslutningen om abort var truffet? Hvorfor tror du, tanken om abort gør dig så ked af det?

Hvad tænker du om barnet? Hvordan tror du, du vil have det, hvis beslutningen om at beholde barnet var truffet?

Det er dit valg, og dig, der primært skal leve med dit valg. Hvad vil du helst leve med, abort eller barn?
Du skriver om procenter, og det er svært at sætte procenter på tanker og følelser. Nogle taler om, hvad fornuften og hjertet siger. Overvej, om hjertet ikke kan tale fornuft?

Jeg vil opfordre jer til at fortsætte med at tale om, hvad du og I tænker og føler. Overvej Jeres muligheder; hvis I tager imod Jeres 3. barn, får I så brug for at planlægge noget anderledes, for at kunne overskue det?

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske