Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

3. gangs gravid og alene, men bange

Spørgsmål:

Hejsa. Jeg er i den situation, at mig og min kæreste gik fra hinanden. En måned efter opdager jeg at jeg er gravid. Jeg har to børn på 4 og 6 i forvejen fra tidligere forhold . De har samme far.

Jeg blev panisk da jeg opdagede det. Hvorfor nu? Det passede bare totalt dårligt ind. Jeg har været ved tidlig scanning og set hjerteblink da jeg sku se hvor langt jeg var henne. Nu er jeg 9+0 jeg veksler konstant mellem, at være fast besluttet på at beholde til at overveje abort.

Jeg skal være alene mor til 3??? Hvordan fanden klare man det? Er der andre kvinder der har gjort det, jeg er så bange .. jeg er alene med mine to piger i forvejen. Men den nye far til mit barn i maven er så forvirrende det ene øjeblik siger han at han vil være der 100% for barnet det andet øjeblik blir han nærmest sur over jeg ikk bare fjerner det.

Jeg Kunne græde hele tiden. Jeg kan mærke i min mave en abort ville slå mig ihjel .. men jeg har ikk prøvet få en abort før. Men jeg har to børn i forvejen jeg kigger på :( Jeg føler ikk min Eks og jeg skal være sammen igen. Men jeg er pisse bange for at ende helt alene med det hele. Jeg er bare skide nervøs og alle følelserne sidder ude på tøjet hele tiden. tiden løber snart ud hvis jeg skal stoppe graviditeten :( jeg svinger konstant i at være afklaret og ikke afklaret .. tænker det Mest fornuftige er vel at få det fjernet nu når jeg ved jeg ender alene :( Kram fra alene mor til 2

Svar:

Hej

Hvor er det svært for dig. Og ekstra svært at din eks har forskellige udmeldinger, men han er jo chokeret. Det er klart, at det virker uoverskueligt at være alenemor til 3, og den mulighed er der. Men, det er også muligt, at din eks ikke vil gå glip af sit barn og bakker op, selvom I ikke skal være sammen. Du tænker, abort er det fornuftige, og mange vil nok råde dig til abort. Men, du føler også at abort vil slå dig ihjel, for du er mor. Hvem siger, at hjertet ikke taler fornuft? Læs evt i brevkassen om andre kvinders erfaringer med abort.

Hvem kan du tale med? Hvem lytter til dig i den svære situation, du står i?

Tiden løber ikke ud de næste uger. Jeg vil opfordre dig til at være sikker på, hvad du vil, før du evt vælger abort. Det kan ikke gøres om og mange fortryder. Hvis du beholder barnet, hvem kan da hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud? Abortlinien kan evt finde en praktisk støtteperson til dig, hvis du har behov for hjælp. Der kan også findes hjælp hos Mødrehjælpen og her: Home-start.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske