Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tanker efter abort

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er 19 år, og jeg fik en medicinsk abort for to uger siden, hvor jeg skulle have taget min kobberspiral ud også. Den blev sat op i marts, og jeg var 6+1 henne, da aborten blev sat igang, så der gik ikke lang tid efter den blev sat op, at jeg endte ud i graviditet.

Min kæreste og jeg var helt afklaret med aborten, og vi havde også snakket om det inden det faktisk blev til realitet. Jeg havde det helt fint efter, jeg bløder stadig osv, men alt er okay. Indtil for et par dage siden, der ramte det mig og især her til aften. Jeg har været ked af det, intet overskud haft, været meget træt, følsom og grædt over det mindste. Jeg er ked af det / sur på min kæreste selvom han sådan set ikke har gjort noget, og jeg føler mig virkelig utilpas i mig selv.

Jeg fandt jeres hjemmeside og så man kunne skrive et brev til sit barn. Jeg valgte at skrive et brev, det hjalp lidt. Jeg har været meget sygemeldt fra arbejde og skal ud og rejse i to måneder fra september. Jeg aner ikke hvordan jeg skal nå at bearbejde det ordentligt, og jeg føler jeg allerede har snakket alt for meget om det og at det ikke er relevant længere, fordi det er overstået.

Hvordan kommer jeg igennem dette bedst muligt? Tusind tak.

Svar:

Hej
Du har for kort tid siden fået abort, og nu reagerer du følelsesmæssigt med at blive ked af det, ikke have overskud og blive sur på din kæreste.

Som du måske allerede har læst på Abortliniens hjemmeside og måske i brevkassen, er det normalt at reagere psykisk efter abort. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Problemer i parforholdet er også normalt. Selvom I var afklarede og enige i fht aborten, så er abort er “stor ting”, som for mange har en høj pris.

Du skriver, at du allerede har snakket alt for meget om aborten og ikke synes, det er relevant længere, da aborten er overstået. Hvem har du talt med? Var det før eller efter aborten? Hvilke tanker gør du dig om aborten?

Bearbejdning af abort er primært at tale om tanker og følelser. Evt skrive noget ned, både til barnet, som du har gjort, og måske en slags dagbog. Har du fået tilbudt støttesamtale af din læge? Nogle har gavn af samtale med en præst eller psykolog.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske