Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fortryder abort, var ikke afklaret

Spørgsmål:

Hej. Jeg fik en medicinsk abort for tre uger siden, og det var den værste beslutning, jeg nogen siden har taget. Jeg har taget så meget fejl, og er slet ikke afklaret med det, som jeg ellers havde en ide om. Jeg blev grebet af en frygt for, at der var noget galt med fostret.

Hvilke muligheder er der for at undersøge fostret inden abortgrænsen, hvis jeg bliver gravid igen, udover doubletesten og nakkefoldscanningen?? Jeg er 38 år, hvis det har nogen betydning.

Svar:

Hej
Hvor er det barsk og forfærdeligt for dig. Du var gravid, blev grebet af frygt for at fosteret fejlede noget og tog så dit livs værste beslutning om abort. Du må have været meget alene-? Hverken pårørende eller læge/sygehuspersonale har hjulpet dig til ikke at handle i affekt.

Nu overvejer du undersøgelser af fosteret, hvis du bliver gravid igen. Jeg har ikke kendskab til andre undersøgelser end de almindelige, som du nævner. Overvej, hvad det er, du frygter så meget? Og hvad denne frygt fylder i fht dit ønske om at blive mor? Og hvor meget du vil lade frygten styre dig. Og hvad hvis dit barn fejler “noget”? Tænker du abort i alle tilfælde? Jeg vil opfordre dig til at tage dine tanker og følelser om din abort alvorligt. Hvordan har du det? Hvem kan du tale med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske