Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, bekymret for fosterskader

Spørgsmål:

Jeg har lige opdaget at jeg er gravid. Jeg har i forvejen 2 børn med min kæreste igennem 11 år.

Problemet er at jeg for 2 mdr. siden fik medicin mod min gigt, som kan give skader på fosteret. Forskellige fra sted til sted, anbefaler de ikke graviditet før efter 3 og 6 mdr. Fra sidste dosis er taget.
Nu er jeg sådan i tvivl om jeg risikerer at få et handicappet/misdannet barn… det ville vi slet ikke magte.

Men jeg er bare så ked af det… og frygter abort. Skal til læge i morgen… hun ville anbefale abort. :( jeg frygter at jeg bliver voldsomt deprimeret og aldrig kommer mig over det?

Min svigerinde har lige afsløret i dag at hun er gravid. Og jeg kan regne ud vi faktisk er lige langt henne. Jeg vil derfor altid blive mindet om vores barn, hver gang jer ser deres… og sammenligne. Det ved jeg ikke om jeg klarer?!

Håber sådan at risikoen er minimal for misdannelse… selvom jeg har læst om det og min fornuft siger noget andet… så vil jeg bare så gerne havde det her barn! :(

Svar:

Hej
Det er en svær situation for dig. Hvordan mon samtalen med din læge gik? Det er klart, at du er bekymret pga medicinen, men hvordan er risikoen for misdannelse mon? Og, selvom ingen ønsker, at deres barn skal have et handicap, så er det jo ikke det samme, som at barnets liv skal afsluttes, hvis det er handicappet…?

Du vil så gerne have barnet, du frygter abort og frygter din reaktion efter en evt abort. Uanset om du får en abort pga mistanke om misdannelse eller får en abort, fordi barnet er skadet, så vil du formentlig få det svært efterfølgende.

Husk på, at det er dig, der er gravid , det er dit barn og dig der skal leve med konsekvenserne af dit valg. Det er muligt, at din læge anbefaler abort pga risiko, men lad dig ikke presse af sundhedspersonalet. Hvad siger din kæreste? Du er meget velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske