Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Bange for at fortryde abort

Bange for at fortryde abort

Spørgsmål:

Hej. Jeg er blevet rådgivet til at skrive til jer. Jeg er 22 snart 23 år, jeg fandt ud af for 14 dage siden at jeg er gravid, jeg er snart 7 uger henne.

Jeg er gravid med min ekskæreste, som gik fra mig for 1 år siden. Han er mit livs store kærlighed! Han er manden jeg elsker og som jeg altid vil elske. Og det er også det, der gør, at det her er så svært for mig. Han ved godt jeg er gravid, og vi er sammen blevet enige om at jeg skal have en abort. Vi vil gerne kæmpe med os før vi vil sætte et barn til verden, og jeg er så glad for at vi er enige om valget.

Problemet er bare at der stadig er noget i min krop som vil fortryde dette valg. Jeg ved det vil være det bedste for os og dette barn, men min krop forandres, jeg har set barnets hjerte slå på scanningen og så er det med manden, jeg elsker. Men hvordan ved jeg at det er det 100% rigtige?

Svar:

Hej
Det er godt, du reagerer på de overvejelser du gør dig om, hvorvidt abortvalget er det rigtige. Mon det er din eks-kæreste, der er mest sikker på abortvalget? Og at du er ”blevet enig med ham”, fordi du så gerne vil have ham tilbage og ”være enig med ham”? Hvordan ved du, at abort er det bedste for Jer og barnet? Når du samtidig ved, at du vil fortryde abort?

Hvordan har du haft det med din graviditet i de 2 uger, du har kendt til, at du er gravid?
Det er let at forstå, at du er i tvivl om abort, når du elsker barnets far og I gerne vil have barn sammen en dag.

Det er godt, I vil kæmpe for jeres forhold, og selv du skriver eks-kæreste, så er I tilsyneladende fortsat i et forhold og Jeres barn er blevet til. Overvej, at en graviditet er lang, I har god tid til at arbejde for og med Jeres forhold inden barnet kommer. Undersøg evt PREP; som er et godt parkursus.

Overvej, at mange fortryder deres abort, og betaler en høj pris efterfølgende. Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Mange oplever problemer i forholdet efterfølgende. Overvej begge, om I vil byde dig og Jer denne risiko. Overvej, hvordan det vil være at fortsætte/starte forholdet efter en abort.

Hvad siger din eks-kæreste til, at du er i tvivl? Vil han støtte dig og Jer, hvis du lytter til din tvivl og beholder barnet?

Du har ikke travlt. Jeg vil opfordre dig til at bruge tid på at tale med din eks-kæreste og andre fortrolige om din situation. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver. Og lyt til dig selv, det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med det.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske