Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan tager man beslutningen?

Spørgsmål:

Jeg er gravid i 7 uge og det skulle være en god ting. Men min kæreste og jeg har kun været sammen i et halv år og vi har daglige skænderier. Vores forhold er ret ustabilt og jeg ønsker ikke at have et barn på den måde.

Graviditeten var ikke planlagt og jeg tænker at det måske vil være en fejl at få et barn med ham, da jeg ikke ser os sammen i fremtiden… men hvordan tager man beslutningen om hvorvidt man skal have en abort eller ej.

Svar:

Hej
Det er svære overvejelser, du har. Du tænker, det vil være en fejl at beholde barnet, fordi du ikke ser dig og din kæreste have fremtid sammen. Men du er også i tvivl mht abort. Det er godt, du lytter til dig selv og din tvivl. Mange uplanlagte gravide tager en hurtig beslutning om abort, uden at overveje mulighederne, og mange fortryder aborten og betaler en høj pris for det. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvordan skal du tage din beslutning? Overvej, hvad du tænker om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Du tænker, at graviditet skulle være en god ting, -hvilke tanker gør du dig om graviditet? Hvad skulle der til for, at du ville beholde barnet? Hvad siger din kæreste?

Hvis du besluttede dig for at beholde barnet, hvordan kunne du og din kæreste så bruge graviditetstiden til at tage vare på Jeres forhold og forberede jer til at blive familie? Måske tage et parkursus, evt PREP, som er et godt kommunikationskursus for par. Hvis du beholder barnet, og Jeres forhold ikke holder, hvem kan da hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud?

Jeg vil opfordre dig til at tage dig tid til at overveje dine muligheder og tale med fortrolige. Tag ikke en forhastet beslutning om abort, det kan ikke gøres om.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske