Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bløder store klumper 3 uger efter abort

Spørgsmål:

For 3 uger siden fik jeg foretaget en medicinsk abort (var kun i 4. uge). Jeg er bosat i Nepal og gjorde meget ude af at finde et ordenligt hospital og jeg undersøgte selv den udleverede medicin over nettet, for at være helt sikker på at alt var som det skulle være.

Aborten gik sådan set godt, og måske også lidt for godt, oplevede ikke voldsomme smerter og først 24 timer efter begyndte jeg at bløde, men slet ikke så meget som jeg var blevet oplyst om at jeg ville. Min egen menstruation er normalt meget kortvarig ca. 2,5 dag og jeg bløder meget lidt, så tænkte det nok var meget ‘normalt’ for mig.

Omkring 1 uge efter aborten begynder jeg dog at bløde ret voldsomt, ca. 1 bind i timen og i en halvanden uges tid bløder konstant igennem mine jeans… samtidig kan jeg mærke hver gang jeg rejser mig at store klumper kommer ud. I søndags var det så præcist 3 uger siden min abort og jeg bløder stadig store klumper ud, først i dag er blødningen aftaget en smule.. Min menstruation ville normalt starte i morgen.

Lyder det som et ‘normalt’ forløb, eller bør jeg være bekymret? Jeg spørger her i stedet for at gå til lægen, fordi aborter i Nepal ikke er særligt udbredt og der er meget få gynækologer hvilket også betyder at ventetiden er forholdsvis lang.

Svar:

Hej
Medmindre din blødning er meget aftagende, vil jeg opfordre dig til at kontakte en læge. Det er normalt at bløde meget i forbindelse med medicinsk abort, men det skal være aftagende.

Hvordan har du det efter din abort fraset blødning?

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Medicinsk abort