Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Forsinket menstruation, hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en pige på 14 år, jeg kom til at have sex med en sød fyr. Har haft lidt kvalme på det sidste. Min menstruation er blevet 2 uger forsinket. Jeg tør ikke fortælle mine forælder om det. Hvad kan jeg gøre?

Svar:

Hej
Du er meget ung og har haft sex, og er nu usikker på, om du er gravid. Brugte I prævention? Du tør ikke fortælle det til dine forældre, er det fordi, de ikke ved, at du har haft sex?

Jeg vil opfordre dig til at fortælle det til dine forældre og tage en graviditetstest. Hvis du er gravid, skal I sammen finde ud af, hvad du skal gøre.

Du er dine forældres barn, de vil helt sikkert gerne vide, hvad der sker med dig og passe på dig. Sex er en voksenting, det er ikke et udtryk for modenhed. Sex kan føre til graviditet. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn og piger/kvinder kan få det psykisk svært efterfølgende. Du er under 15 år, og fyre må faktisk ikke have sex med dig.

Pas bedre på dig selv, lad være med at “komme til at have sex”, overvej at vente med sex, til du kan overskue en graviditet.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske