Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort af kærlighedsbarnet igen?

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en kvinde på 28 år og Sidste sommer planlagde min kæreste og jeg at få et fælles barn. Jeg har i forvejen et barn og min kæreste har 2. Da jeg endelig stod med de 2 fine streger, træk min kæreste i land, og jeg fik en abort, der virkelig har sat sine spor i mig.

For en måned siden besluttede vi os for at prøve igen. Nu var alt jo helt perfekt. Men snydt igen. Jeg er allerede gravid igen og allerede nu har det givet gnidninger i mellem os. Ærlig talt så tror jeg ikke min kæreste er klar.

Så nu ligger jeg i skrivende stund og græder, fordi jeg nu selv overvejer at få fjernet vores kærligheds barn, for det er skabt med kærlighed! Jeg ønsker den lille trold mere end noget andet, men ikke hvis jeg ender alene og med en far der ikke er der for barnet.

Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.

Svar:

Hej Hvor er det svært for dig.

Du overvejer, om du for 2. gang skal få abort af et planlagt barn. Aborten sidste år satte sine spor. Hvilke? Hvis du vælger abort igen, risikerer du at få reaktioner af mindst samme grad. Din kæreste bliver måske ikke “klar”, før barnet er født. Du ønsker det lille barn mere end alt andet, men frygter at blive alenemor.

Hvis du vælger at beholde barnet, er det muligt at din kæreste besinder sig og tager ansvar overfor dig og Jeres lille barn. Det er også muligt, at han går. Hvordan er dine muligheder så? Kan du få hjælp fra dit netværk?

Hvis du vælger abort, hvordan tror du så, du vil have det? Og hvordan tror du, du vil have det med din kæreste? Du skriver “snydt igen”. Og at der er gnidninger imellem Jer. Truer din kæreste med at gå, hvis du ikke får abort?

Har han forstået, hvad aborten sidste år kostede dig? Hvad ved han om abort og kvinders reaktion på abort? Læs evt begge på Abortliniens hjemmeside om fosterudvikling, abortreaktioner mm. Hvad hvis du bliver gravid igen, planlagt eller ej, vil du da få abort igen, hvis han fortsat ikke “er klar”?

Hvilket valg vil du helst leve med? Hvordan kan dine livsværdier hjælpe dig i din beslutning?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske