Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Forældremyndighed

Spørgsmål:

Hej. Jeg er gravid og er i 6 uge. Jeg har valgt at gennemføre graviditeten på trods af at den biologiske far IKKE ønsker det.

Efter mange overvejelser så er jeg kommet dertil i mit liv nu hvor jeg inderligt ønsker børn, og jeg ved med de rammer og netværk samt personlige værdier at jeg vil kunne klare at være alenemor.

Det der bekymrer mig nu det er den biologiske fars reaktion? Hvad har han af rettigheder? Får jeg den fulde forældremyndighed automatisk eller skal man søge om den?

Svar:

Hej
Tillykke med graviditeten og din beslutning, som lyder til at have været svær, når den biologiske far ikke ønsker, at du beholder barnet. Det er godt, du lytter til dig selv, og at du har gode muligheder for at kunne være alenemor.

Det er klart, at du er bekymret for faderens reaktion. I kan jo lave nogle aftaler omkring børnepenge, samvær mm. Hvis I ikke har boet sammen, får faderen ikke forældremyndighed.

Læs evt her: Faderskab rådgivning og kontakt evt Mødrehjælpens socialrådgiver for nærmere information.

Håber, du får god graviditet og at samarbejdet med faderen ikke bliver svært.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske