Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

For unge til at være forældre

Spørgsmål:

Hej. Jeg skriver til jer da jeg står i den situation at jeg er gravid. En graviditet som kom meget uventet og chokerende. Fyren og jeg er begge 20 år gamle og er slet ikke gamle eller modne nok til at få et barn.

Vi er blevet henvist til at ansøge om senabort. Hvor store er chancerne for at dette bliver gennemført?.. og i så fald hvis ikke den gennemføres hvad så?

Mvh

Svar:

Hej
Det lyder meget svært for dig og Jer med din graviditet. Havde I talt om, at du kunne blive gravid? Jeg kan ikke give dig svar på chancen for, at du får bevilliget senabort. Tilladelse gives i særlige tilfælde, der skal være særlige omstændigheder tilstede.

Hvis du ikke får bevilliget senabort, skal du/I finde ud af, om I vil beholde barnet (og bruge graviditetstiden til at blive klar) eller I vil bortadoptere barnet.

Hvem kan du tale med om din situation? Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk, både nu og hvis du får afslag på senabort. Og du kan ringe til Abortlinien 48394848

På Abortliniens hjemmeside og i brevkassen kan du læse om abort, og om andre unges erfaringer med graviditet og abort.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske