Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men faderen ønsker abort

Spørgsmål:

For 2 år siden fik jeg en medicinsk abort. Har fortrudt mange gange siden. Har bebrejdet mig selv over at være så uansvarlig og så oveni købet ikke tage ansvar. Ville have beholdt barnet det ville pågældende fader ikke. Fik at vide at hans liv ville blive ødelagt. Det kunne jeg simpelthen ikke bære på mine skuldre.

Her 2 år efter er jeg desværre kommet i samme situation. Lovede mig selv at det aldrig ville ske igen. Endnu en gang har jeg fejlet mit løfte til mig selv. Faderen og jeg var begge bevidste om at vi ikke brugte prævention. Han ønsker at jeg får en abort og har været enormt støttende og omsorgsfuld. Han vil tage sit ansvar, hvis jeg vælger at få barnet, men af pligt og ikke lyst. Er bange for at han går helt ned med flaget, hvis jeg vælger barnet til. Det plager mig grænseløst.

Mit bagland er støttende omkring at jeg bør få dette barn. De så hvordan jeg ramte bunden efter sidste abort. Mit største problem er hvis faderen går psykisk ned. Føler så meget skam. Hvis han får det så svært, kan jeg så se mig selv i spejlet? Kan jeg se mig selv i spejlet hvis jeg får endnu en uønsket abort? Har så meget brug for at vide hvad jeg bør gøre. Er i vildrede og føler at uanset, hvilken beslutning jeg tager, går en af os i stykker. Hjælp!

Svar:

Hej! Du er gravid og i tvivl. Du ønsker ikke abort igen, faderen ønsker abort. Du har fortrudt din abort for 2 år siden. Har du ønsket at blive gravid igen, siden I ikke har brugt prævention?

Faderen vil tage sit ansvar, hvis du vil beholde barnet, men du er nervøs for, om barnet vil medføre, at han går psykisk ned. Hvad får dig (og ham?) til at frygte dette? Er han psykisk ustabil? Får han hjælp af læge eller psykolog?

Du frygter, at du går i stykker, hvis du får endnu en abort. Og det er realistisk, at du får det mindst lige så svært som sidst, hvis du igen får en uønsket abort. Hvorvidt det er realistisk, at faderen går i stykker, hvis barnet bliver født, er svært at sige. –Hvad taler for det, udover at han ønsker abort?

Han har været enig med dig i, at I ikke skulle bruge prævention, han har dermed vidst, at du kunne blive gravid. Har han kendt til, hvor svært du har haft det efter din abort for 2 år siden? Han er støttende og omsorgsfuld. Mon I begge gør ham mere svag end han er? Graviditeten er lang, han kan få god hjælp til at forberede sig på at skulle være far og familie.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Kæreste ønsker abort