Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er svarene i brevkassen neutrale?

Spørgsmål:

Hej og undskyld mig mange gange, dette er ikke et decideret spørgsmål, men nærmere en tankevækkende opdagelse.

Dette er en brevkasse hvor man kan få råd og vejledning er det korekt opfattet?
Jeg har læst en del af besvarelserne til andres spørgsmål, og jeg finder det meget opsigtsvækkende at dine svar hver gang tilskynder at få barn frem for abort, hvor jeg måske føler du burde forholde dig mere neutralt?

Jeg har for 3 år siden fået en abort, og skal til det igen for sidste gang, derefter bliver jeg sterieliseret, jeg har 2 børn i forvejen som jeg elsker overalt på jorden, men min ældste på 5 år har nogle problemer evt. adhd og jeg mener derfor ikke et barn mere er en hensigtsmæssig løsning, og da jeg fylder 30 til sommer synes jeg det er ved at være tid til at være afklaret med at jeg ikke ønsker at starte forfra i så sen en alder.

Den første abort fik jeg da jeg lige var blevet skilt, mine børn var dengang 6 mdr og 1.5 år så der var slet ikke plads til nummer 3. Nogen gange er det rent faktisk den bedste løsning at få en abort, at slå et barn ihjel? Ej hold nu op, det et lille foster, og det foster vælger ikke selv at blive født ind i et liv hvor forældrene måske ikke er klar, har overskud, angst, depression mm, somme tider sker det disse børn ender i en plejefam. hvilket kan give disse børn problemer resten af deres liv.

Man skal ikke kun tænke på sine følelser

Så når man skal beslutte sig for abort eller barn, skal man ikke KUN tænke på sine egne føelser, men også på det ufødte barn og hvad man har at give det lille barn, man skal også tænke på det/de barn/børn man måske har i forvejen, man bør nok stille sig selv dette spørgsmål, kan mit liv rumme et barn som det ser ud lige nu og hvis ikke hvilke ændringer så til kan det lade sig gøre og er der plads.

Hvis jeg skulle vælge ud fra mine følelser alene ville jeg få barnet, men dette ville være en ekstremt egocentreret handling, da mine nuværende guldklumper ikke har behov for at dele mig med endnu et barn og da et barn mere i mit liv ville give mig endnu mindre overskud.

Ja der er eftervirkninger efter en abort psykiske eftervirkninger, og jeg havde meget blandede føelser efter den jeg fik, men jeg har aldrig fortrudt det og lige meget hvad jeg føler når jeg skal gennem det igen ved jeg det er det mest rigtige over for alle parter.

Svar:

Hej. Jo, det er helt rigtigt, at Abortliniens brevkasse er et forum, hvor man kan stille konkrete spørgsmål ang abort og kan få hjælp til afklaring, hvis man er i tvivl mht abort og hvor man kan henvende sig, hvis man har det svært efter abort.

Abortlinien tager kvinders tvivl alvorligt

Du føler, jeg skulle forholde mig mere neutralt i mine svar. –Hvad er det at være neutral? Og hvem er neutral? De fleste henvendelser til Abortlinien ang tvivl og abort kommer fra kvinder, der ikke ønsker en abort, men bliver pressede eller ikke kan overskue deres situation. Derfor vil Abortlinien altid tage disse kvinders tvivl alvorligt, opfordre dem til at lytte til deres inderste og hjælpe dem til at se andre muligheder. Desuden vil Abortlinien oplyse kvinderne om, hvilke reaktioner de kan risikere efter en abort. –En vigtig oplysning som mange kvinder ikke får andre steder.

Du mener, at en abort nogle gange er den bedste løsning og synes ikke abort er at slå et barn ihjel. Det er rigtigt, at der er tale om et lille foster, men for mange gravide er det alligevel et barn. Det er lille, men hvis du ser på billeder fra fosterets udvikling, vil du kunne se fingre, tæer, ører, øjne og kunne læse, at fosterets hjerte slår, når det er 3 uger gammelt.

Hvad ville barnet selv vælge, hvis det kunne spørges?

Mange tænker som dig, at man af og til skal vælge abort for barnets skyld. Det vil jeg stille et stort spørgsmålstegn ved. Det lille liv kan ikke spørges, men hvis det kunne, ville det mon så vælge abort pga et muligt svært liv eller vælge livet med dets muligheder? Hvis man ser optagelser fra en abort, kan man se et lille liv, der kæmper for at komme væk fra det sug, der vil afslutte dets liv.

Abort for de andre børns skyld? –Hvis de blev spurgt, hvad de selvfølgelig ikke skal, mon så ikke de ville byde en søskend velkommen, selvom det også ville få besværlige konsekvenser for dem?

Selvfølgelig kan man have meget velbegrundede ønsker om ikke at få flere børn og derfor må man være meget ansvarlig med sit sexliv. Men hvis man alligevel bliver gravid, er situationen jo en anden, for det lille nye liv er på vej, selvom det ikke var planlagt. Der er altid andre muligheder end abort. Bortadoption er en af dem.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske