Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Menstruation efter kirurgisk abort

Spørgsmål:

Hej.

Har har været gravid uden at vide det. Højt ønsket og meget længe ventet. Da vi endelig finder ud af det, er graviditeten stoppet med at vokse. Dette var et kæmpe chok, da vi efter fertilitetsbehandling for 5 år siden (uden succes), fik at vide at naturlig graviditet ville være nærmest umulig.

Jeg var igennem både medicinsk behandling, restvæv og kirurgisk indgreb efter min missed abortion, som har påvirket mig hårdt psykisk. Jeg fik min første menstruation i fredags, men blødte kun indtil søndag eftermiddag. Nu er der ingenting. Det kan da ikke være blødning nok, til at hele slimhinden bliver afstødt?

Mvh. Karina

Svar:

Hej.

Kan godt forstå det har været en hård periode, psykisk for dig. Efter det I har været igennem, fertilitetsbehandling, blive gravid og så miste igen.
Jeg håber at du har nogle omkring dig, som du kan snakke med, om det du/I har gået igennem. Nogle har gavn af også at komme til at snakke med en professionel, måske en psykolog.

Du er også meget velkommen til at ringe på Abortlinien på 48 39 48 48. Der kan du hver aften ml. 19 og 22 (undtagen lørdag), tale med en rådgiver om din situation og om hvordan du har det.

I forhold til din første menstruation efter, og hvor kraftig en blødning der er normalt, vil jeg anbefale dig at kontakte din egen læge for at tale med vedkommende om det. Det kan være meget forskelligt hvordan man oplever det. Men for at du får en mere lægefaglig vurdering vil jeg anbefale dig kontakten til lægen.

Du er også velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Håber det bedste for dig.
Med venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder