Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er bange for at være gravid og vildt stresset

Spørgsmål:

Hej jeg er 15 år, og har været sammen med en fyr denne måned, vi brugte kondom, men min menstruation er udeblevet i nu 5 dage. Har prøvet at snakke med min mor, men hun bliver sur, ved godt hvorfor hun bliver sur, men har brug for at få at vide, at det nok altsammen skal gå.

Jeg er vildt stresset og bange for at få et barn. Det ønsker jeg overhovedet ikke. Hvornår er det forsent at få abort? Er der andre unge piger på min alder der har fået abort?

Hilsen pigen på 15

Svar:

Hej
Når du ikke har fået din menstruation til forventet tid, bør du tage en graviditetstest, mon ikke du talte med din mor om det? Der kan være andre årsager end graviditet til udebleven menstruation. Hvis testen er positiv, skal du sammen med dine forældre finde ud af, hvad du skal gøre. Du er velkommen til at skrive igen.

Det er klart, du er stresset ved tanken om at være gravid og at du ikke ønsker det. Men sex kan føre til graviditet og ingen prævention er 100% sikker. Overvej derfor at vente med sex til du kan overskue at blive gravid. Man kan få abort indtil udgangen af 12. graviditetsuge, og der er unge piger på din alder der får abort. Men abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn og de fleste får det psykisk svært efter abort.

Pas bedre på dig selv.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske