Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og fuldkommen lost

Spørgsmål:

Hejsa… Jeg skriver, da jeg er i fuldstændig vildrede… I december mødte jeg min kæreste, som ligesom jeg har 2 børn fra tidligere forhold.. Fra start meldt jeg ud, at jeg i fremtiden havde en drøm om flere børn, hvilket han hurtigt gjorde klart for mig, han ikke ønskede.

Jeg fortalte ham, at jeg ikke tager p-piller pga en blodprop tidligere, og bruger ikke anden prævention. Desuden fortalte jeg ham, vi skulle passe på – da jeg som udgangspunkt er mod abort. Han var indforstået og vi købte komdomer.

Vi har dog ikke været for gode til at benytte dem, og jeg er nu blevet gravid. Jeg opdagede det, da jeg var godt 8 uger henne.. Problemet er nu det, at han udelukkende ser abort som eneste mulighed vi har, hvis vi skal forblive sammen – endvidere lover han, at vi på sigt kan flytte sammen, og så kan vi måske få et barn sammen senere, når de ydre og praktiske rammer er på plads..

Jeg føler ikke som ham. Jeg synes jeg står i valget mellem pest eller kolera.. Jeg er imod abort – og da jeg i forvejen er psykisk sårbar, tænker jeg, jeg er i stor risiko for psykiske efterfølgere efter provokeret abort, som ville være 100% for hans skyld.

Jeg har nu mere eller mindre besluttet at beholde barnet, selvom jeg ved det bliver frygtelig hårdt, at være studerende enlig mor til 3. Han vil IKKE have noget med barnet at gøre. Han mener han vil føle afsky ved både synet af det og af mig, da han føler sig voldtaget og bedraget. Dette mener jeg er en voldsom udmelding, da barnet trods alt er undfanget i lykke og kærlighed – og alle ved en birvirkning ved ubeskyttet sex er graviditet…

Men jeg er fortsat i tvivl. Jeg føler mig SÅ presset af ham, og jeg får virkelig dårlig samvittighed overfor ham konstant. Men jeg føler virkelig ikke abort er det rigtige valg… Jeg føler mig så alene… Skal dog siges at både min familie og venner støtter mig alt hvad de kan… Vh den frustrerede….

Svar:

Hej
Hvor er det svært for dig. Og helt urimeligt, det din kæreste byder dig. Han er hverken voldtaget eller bedraget. I har begge vidst, at I havde forskellige ønsker mht et barn og alligevel var I ikke konsekvente med prævention. Din kærestes reaktion ligner mange andre mænds, når kæresten er uventet gravid. De bliver chokerede, kan slet ikke overskue situationen og kan true med at forlade forholdet, hvis ikke kvinden vælger abort. Hvis du får abort, lover din kæreste, at I skal flytte sammen og måske senere få barn. Men, hvad hvis du får abort, pga pres fra ham, og igen bliver uplanlagt gravid, før han er klar?

Mange mænd tænker abort er en oplagt løsning på en svær situation. De ved ikke, at abort ofte skaber større problemer end det tilsyneladende løser. Hvad tænker din kæreste om abort? Læs evt sammen om fosterudvikling og reaktioner på abort. Læs evt også i brevkassen om andre kvinders erfaring med abort. Overvej begge, om I vil udsætte dig for den risici.

Du har mere eller mindre besluttet at beholde barnet, men er også i tvivl pga din kærestes pres.
Overvej dine muligheder: Hvis du får abort, risikerer du, som du skriver, psykiske reaktioner, som du er særligt udsat for, fordi du ikke ønsker aborten. Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste? Nogle forhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt ikke, hvis parret ikke var enige. Bla fordi han ikke forstår, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid, og fordi hun oplever stor vrede overfor ham, der pressede hende ud i et så afgørende valg. Hvis du beholder barnet, risikerer du, at din kæreste gør alvor af sine trusler, og ikke længere vil være sammen med dig eller se barnet. Nu er du alene med 2 børn, måske bliver du alene med 3 børn. Hvordan vil det være? Du ved allerede nu, at din familie og venner vil støtte dig. Men måske besinder din kæreste sig, måske først senere i graviditeten. Og finder ud af, at planlagt eller ej, så er hans 3. barn et lige så stort mirakel som de to første.

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv og ikke lade dig presse til en abort, du ikke ønsker. Det er dit valg, og uanset om du vælger barn eller abort, er det primært dig, der skal leve med dit valg. Og lyt til din kæreste og hans frustrationer. Overvej sammen Jeres muligheder, hvis I beholder Jeres barn. Graviditen er lang, meget kan nå at falde på plads.

Håber det bedste for dig og Jer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske