Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

40 år og gravid

Spørgsmål:

Hej brevkasse

Jeg er blevet uventet gravid. Ønsker så meget inde i mig selv at beholde det. Men min kæreste, som er 43 år, vil ikke sige ja eller nej til det. Han siger, at det er op til mig. Men jeg synes, at det er så svært, for han lukker helt i og virker så trist og ked.

Vi har skændes om det, fordi jeg ønsker, at han svare på, om han vil være en del af os. Har selv to piger på 16 og 18 år som bor hos mig. Han har en søn på 17 år. Vi bor ikke sammen så det hele er lidt mere besværligt ang den lille ( hvis valgt bliver at beholde ) tør næsten ikke nævne det for ham da han virker helt trist når vi snakke det mindste om det.

Jeg synes ikke selv det er for sent, da det er en lille gave . Da vi mødte hinanden havde jeg fortalt ham at hvis jeg blev gravid er jeg mod abort da jeg har prøvet det før og var noget så ked og trist et år efter . Synes det hele er så svært nu

mvh mig

Svar:

Hej

Det lyder svært for dig at være gravid og ikke kunne tale ordentligt med din kæreste om det. Er der andre, du kan tale med?

Du har ”spillet med meget åbne kort” overfor din kæreste om, at du er mod abort, da du tidligere har betalt høj pris for abort. At du er blevet uventet gravid, har I begge vidst, at der var en sandsynlighed for, når I havde sex.

Du ønsker så meget at beholde den lille, men det er besværligt, når I ikke bor sammen og særligt, fordi din kæreste ikke melder klart ud, og fordi han bliver så trist.

Uventet graviditet er ofte svært for manden. Mange forestiller sig, at abort løser den svære situation. Det ved du ( og mange andre kvinder), at abort ikke gør. Mange mænd kan gøre sig forestillinger om, at et barn kan ødelægge deres liv. Det er svært at forestille sig, at et barn kan det. Men selvfølgelig bliver meget anderledes, også for din kæreste. Og der er stor aldersforskel på Jeres børn og den lille. Det kan der både være fordele og udfordringer ved.

Hvis din kæreste sagde, at han ville gå fra dig, hvis du beholder den lille, hvad ville du så gøre?
Hvis du beholder den lille, lytter du til dig selv, og skal ikke betale ”prisen” for abort. Måske går din kæreste, og du bliver alene med den lille. Hvordan vil det være? Er der hjælp i dit netværk? Måske ser det anderledes ud for din kæreste, når han har vænnet sig til tanken, og I kan sammen tage imod barnet.

Hvis du får en abort, risikerer du at få det lige så svært som efter din første abort. Måske kan Jeres forhold fortsætte, måske går det over. Overvej, hvordan du tror, du vil have det med din kæreste, hvis du får abort pga ham?

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske