Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Blødning og smerter ved aborten skræmmer mig

Spørgsmål:

Hej, Jeg er gravid i maksimalt fjerde uge, og skal have foretaget en medicinsk abort på mandag. Jeg er helt ekstremt nervøs og tager en veninde med derned som er hos mig natten inden og natten efter. Jeg er slet ikke i tvivl om mit valg, men de efterfølgende blødninger og smerter skræmmer mig på nuværende tidspunkt ubeskriveligt meget.

Hvor almindeligt er det at man efterfølgende skal have foretaget en udskrabning, når man er så tidlig i graviditeten som jeg er på nuværende tidspunkt?

Svar:

Hej
Du er ikke i tvivl om dit valg af abort, men er helt ekstremt nervøs. Du har valgt medicinsk abort, selvom du ved, du kan forvente blødning og smerter. Hvad har fået dig til at vælge medicinsk abort?Typisk er de psykiske reaktioner på abort værre end de fysiske. Hvordan tror du, du vil have det psykisk efter abort?

Mht udskrabning, så må du spørge på sygehuset om deres erfaringer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske