Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg ønsker barnet men føler mig presset til abort

Spørgsmål:

Hej.

Jeg fandt ud af at jeg er gravid for nogen dage siden. Men min kæreste vil ikke have det. Og det vidste jeg egentlig godt. Er kun mig som godt kunne tænke mig en mere.

Svar:

Hej

Det er formentlig svært for Jer begge, at du er blevet gravid, og I ikke er enige om at tage imod barnet. Uanset om I brugte prævention eller ej, har I begge vidst, at sandsynligheden for graviditet var tilstede. Havde I talt om, at du kunne blive gravid? Du vidste, at din kæreste ikke ønskede barn, vidste han, at du gerne ville have et barn mere?

Hvad tænker du om dine muligheder?
Du ønsker barnet; hvordan vil det være, hvis du beholder barnet? Hvad vil din kæreste sige?
Du oplever, han presser til abort. Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort pga hans pres?

Nogle fyre/mænd truer med at gå, hvis kæresten/konen ikke vælger abort. Det er voldsomt at true med, og nogle gange er det er chokreaktion, som han ikke gør alvor af, når han har vænnet sig til tanken. Men nogle fyre forlader den gravide. Hvordan er din situation, hvis din kæreste gør det? Hvordan ser dit netværk ud? Hvis du vælger abort pga pres, hvordan tror du da, du vil have det med din kæreste?
Desværre er din situation velkendt for mange kvinder. I brevkassen kan du læse om andre kvinder, der har oplevet som dig, og du kan læse om kvinder, der har fået en abort.

Mange mænd forestiller sig, at abort spoler tiden tilbage til før graviditeten. Men abort har ofte en høj pris, mange kvinder fortryder og får det psykisk svært efterfølgende, ofte får abort konsekvenser for parforholdet.

Hvem kan du tale med udover din kæreste?
Jeg vil opfordre dig til at lytte til ham og hans forbehold, og prøv sammen at finde på løsninger.
Og jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv, og kun vælge abort, hvis det er det, du ønsker. Uanset om du vælger barn eller abort er det primært dig, der skal leve med konsekvenserne af dit valg.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske