Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort eller barn

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Jeg er en ung pige på 18, jeg har haft taget en graviditetstest. Den viste meget meget svagt positiv. Jeg har så efterfølgende kontaktet min mor og moster. Og de siger begge at jeg højest sandsynlig nok er gravid.

Selvom jeg ikke ved det 100% endnu, er jeg stadig meget i tvivl om hvad jeg skal gøre, hvis jeg nu er gravid. Jeg har været gravid før for kun 4 måneder siden, hvor jeg valgte at få en abort. Jeg havde det rigtig svært bagefter, og det tog ret hårdt på mig, hvilket gør mig meget i tvivl nu.

Min kæreste er 26, og han er klar på alle måder til at få et barn, han økonomien, jobbet og alt på plads i sit liv. Hvorimod jeg ikke er uddannet. Jeg skal først starte på min uddannelse næste måned. Jeg har dog et job, men min indkomst er ikke nær så høj som min kærestes.

Inderst inde tror jeg gerne jeg vil beholdende, hvis jeg er gravid. Det jeg er mest bange for er om det bliver for hårdt. Om vores forhold kan klare det, og hvordan min familie og svigerfamilie vil tage det. For jeg har en ide om at de alle ville synes at det er fuldstændig korrupt hvis vi beholder det, på dette tidspunkt i vores liv. Nok mest for mit vedkommende.

Jeg har brug for nogle gode råd, så jeg kan være forberedt hvis jeg skal tage den beslutning.

Svar:

Hej
Det lyder til, at du er gravid. Det er kort tid siden, du fik en abort og det har været svært for dig. Har du fået talt med nogen om aborten?

Du skriver, at du tror, du gerne vil beholde barnet, og at din kæreste er helt klar. –Tillykke med sådan en kæreste. Du tænker, det kan blive hårdt at blive ung mor, og at mange nok vil fraråde sig det. Og ja, det er der nok mange der vil, for det er hårdt at være ung mor, men nu er du gravid, det lille nye liv er på vej, og det kan lade sig gøre at være ung mor og at få uddannelse. Læs evt andre unge mødres historier her: Min historie

Jeg vil opfordre dig til, at du og din kæreste tager Jeres beslutning, og at du står ved dig selv, lad dig ikke presse til en abort, du ikke ønsker. Det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med valget. Du betaler en pris for din første abort, du kan risikere at få det mindst lige så hårdt efter endnu en abort.

Graviditeten er lang, meget kan nå at falde på plads for Jer og I kan evt bruge tiden på et PREP-kursus, som kan styrke Jeres forhold og gøre Jer mere klar til at blive familie.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848.

Håber det bedste for Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske