Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort i tvivl

Spørgsmål:

Hej

Er en ung kvinde på 26 år som har en pige på 7 i forvejen lige fået lærer plads og er uheldigvis blevet gravid ved ikke hvad jeg skal gøre. Er bange for hvis jeg vælger og gennemfører så mister jeg min lærer plads.

Hvad skal jeg gøre ?

Svar:

Du er en ung pige, som er i lære, og som nu er blevet gravid og er bange for at miste din læreplads.

Det er en svær situation for dig at være i. Du har mange tanker omkring situationen og hvordan det bliver når du vælger det ene eller det andet. Har du nogle at snakke med om din situation? Hvordan er dit forhold til barnets far?

Det er vigtigt at få tænkt begge situationer godt igennem og ikke træffe en for hurtig beslutning. Hvordan tror du at du ville have det efter en abort?

Kan der gøres noget, som kan gøre det muligt for dig at gennemføre din uddannelse, også hvis du vælger baby? Måske det er muligt at rykke noget af din læretid til efter du har fået barnet. Det er i hvert fald noget, du kan spørge en vejleder om på dit studie.
Uanset om du vælger baby eller abort, er det en beslutning du skal leve med.

En god ide kan være at læse i brevkassen, om andre der har stået i en lignede situation som dig.

Du er også velkommen til at ringe til Abortlinien på tlf. 48 39 48 48, hvor du kan snakke med en rådgiver. Der er åbent hver aften fra kl. 19 – 22 (dog ikke lørdag).

Håber det bedste for dig.
Med venlig hilsen
Marianne Jørgensen, abortlinieleder