Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kære abortlinie

Spørgsmål:

Kære abortlinie

Jeg står i den situation at jeg igår fandt ud af at jeg er gravid og omkring Ca 4 uger henne. Min mand og jeg har i forvejen 2 skønne drenge en på 6 måneder og en på 2.5 år. Det vil altså sige at det ville være 3 børn på 3 år.

Jeg er sådan i tvivl om vi skal beholde. Min mand var først helt afklaret med, at vi ikke skulle. Men han har også sagt, at det er en fælles beslutning, og han kan jo også se hvor påvirket jeg er. Hans argument er bla. At han ikke ved om vi ville have overskud til det.

Jeg selv er virkelig i tvivl om jeg har lyst til at beholde. Hvis det havde været om 1 år havde jeg ikke været i tvivl om at beholde. Jeg er bange for at det hele bare vil blive for meget og jeg så ikke vil have overskud til de 2 drenge jeg har eller at min mand vil synes det bliver for meget og det så vil påvirke vores forhold.

Derudover er jeg også bange for at få en abort og så fortryde. Jeg ved jo hvor fantastisk et lille væsen der ville kunne komme ud af det. Har du nogle råd til hvordan vi kommer tættere på en beslutning? På forhånd tak ?

Svar:

Du har lige fundet ud af, at du er gravid og ca. 4 uger henne, og både du og din mand er i tvivl hvad i skal. I har 2 skønne drenge i forvejen, og er bange for, om nr. 3 vil sætte noget over styr.
Skønt at høre at i snakker om tingene og at du har opbakning fra din mand til den beslutning som du træffer – en fælles beslutning for jer.

En graviditet er jo lang, I har god tid til at forberede Jer. Du er bange for at der ikke er overskud til de 2 drenge i allerede har, eller at det kan påvirke jeres forhold. Kan I tage nogle beslutninger, der kan gøre det lettere for dig at overskue? Evt. hjælp til nogle ting i hjemmet, f.eks. rengøring eller barnepige.
Kender I andre familier med 3 børn? Måske kunne I tale med dem om at være en familie på 5?

Du skriver du er bange for at få en abort og så fortryde, da du ved hvor fantastisk et lille væsen der vil komme ud af det. Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Vigtigt ikke at træffe en for hurtig beslutning. Overvej, hvordan dine livsværdier kan hjælpe dig i den svære beslutning. Læs evt. begge i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Uanset om du/I vælger barn eller abort, er det et valg I skal leve med.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48 39 48 48 hvor du kan snakke med en rådgiver. Der er åbent hver aften fra kl. 19 – 22 (dog ikke lørdag).

Håber det bedste for jer.
Venlig hilsen, Marianne Jørgensen, abortlinieleder