Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort eller ej?

Spørgsmål:

Hej
Jeg er en kvinde på 39 år og er ved et uheld blevet gravid, og er i uge 7. Jeg er sammen med faderen til barnet, vi har været sammen i 4 år. og jeg har 4 børn fra tidligere forhold. Mig og min kæreste har snakket meget frem og tilbage om abort eller ej, og er blevet enige om at beholde det.

Jeg er nu blevet frygtelig i tvivl om det er det rigtige. Min kæreste og mit forhold har gået meget op og ned, og i bund og grund handler vores problem om at jeg ikke føler han gider tage del i mine andre 4 børn, og til tider bare virker som om de er i vejen. Selv om vi bor sammen er det mig der tar mig af alt med mine børn.

Han har selv en dreng på 13 der er infantil autist, som vi har hver anden weekend. Han er en god far overfor ham, men ikke en mand der viser de store følelser. Min tvivl går på om jeg skal vælge at få nr 5 med en mand som jeg er usikker på er den rette.

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg lige meget hvad, nok skal klare det, og at jeg jo aldrig vil fortryde barnet når det først er der. Men vil det smarteste være at få en abort, så er alle bekymringer og tanker væk. Mine tanker kører i ring og jeg kan snart ikke finde hoved og hale i det hele.

Svar:

Hej
Du er uventet gravid og har sammen med din kæreste besluttet at beholde barnet. Alligevel er du i tvivl, fordi du er usikker på din kæreste. Du ved, du nok skal klare barnet uanset manden, men forestiller dig at det smarteste er at få en abort.

Abort spoler ikke tiden tilbage

Men, en abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten. Og en abort skaber ofte større problemer end den tilsyneladende løser. Abort er alvorligt, det handler jo om et lille ufødt barn. Du ved, du aldrig vil fortryde dit barn. Mon du vil fortryde en abort? –Det oplever mange kvinder. Og de fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Overvej nøje, om du vil byde dig selv og din familie den risiko. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Mht dit parforhold, så må du jo ville det og ville manden, siden I har været sammen i 4 år. Var det en mulighed at bruge graviditetstiden til at gøre noget godt for Jeres forhold? Evt tage et PREP-kursus. Mange par har stor glæde og gavn af dette og det ville give et godt udgangspunkt for jeres nye familie.

Du er velkommen til at skrive til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske