Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Samleje efter abort

Spørgsmål:

Hej,
Jeg var til nakkefold 17 dec. og der fik vi at vide at fosteret var gået til i 9+5, hvor jeg egentlig skulle være 13+0.Jeg fik tid til en kirurgisk abort 6 dage efter, men efter 2 dage begyndte jeg abortere.

Jeg var efterfølgende på sygehuset til tjek, og der fik lægen det sidste ud. Hold op hvor var det en forfærdelig oplevelse og vi var selvfølgelig helt knuste.

Nu er jeg stoppet med at bløde- er det så okay at have samleje nu, hvis ja så også uden kondom?
På forhånd tak for hjælpen.

Svar:

Hej
Det er trist, at I har mistet det lille nye liv. Og forståeligt, at du gerne vil være gravid hurtigt igen. Ja, man kan have samleje igen, når blødning er ophørt. Man anbefaler dog at vente med at prøve at opnå ny graviditet til efter første menstruation. Læs evt. mere om spontan abort.
Håber du snart bliver gravid igen og at alt må gå godt.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske