Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min bedsteveninde er blevet gravid

Spørgsmål:

Hej. Min bedsteveninde er blevet gravid efter ubeskyttet sex. Hun er 15 år, og hun er virkelig bange. Hun vil helst undgå, at hendes mor finder ud af det… Hvad gør vi? Desuden er det ca. 4 uger siden, at hun havde ubeskyttet sex.

Svar:

Hej
Det er en svær sitiuation, din veninde har sat sig i. Det er tidligt at have sex som 15 årig, det er uansvarligt at have ubeskyttet sex, både overfor sig selv og overfor det lille nye liv, der kan komme. Blev hun presset? Hvad er hun bange for? Ved hendes mor ikke, at hun er begyndt med sex?

Selvom din veninde er bange, så skal hun tale med sin mor og/eller far, fordi hun er under 18 år, og sammen skal de finde ud af, hvad de skal gøre. Og tale med deres læge. Lægen skal informere om hendes muligheder, hvis hun vælger at beholde barnet, og hvis hun ønsker abort, skal han informere om dette.

Din veninde kan på Abortliniens hjemmeside læse om piger, der er blevet mødre i ung alder, og hun kan læse om abort. Bortadoption er også en mulighed. I særlige tilfælde kan man søge om abort uden forældrene ved det. Men da abort er en stor ting, som ofte får psykiske følger, er det vigtigt, at forældre ved, hvad der sker med deres barn.

Din veninde er velkommen til at skrive til post@abortlinien.dk

Håber det bedste for hende.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Ung og gravid