Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Var det en spontan abort?

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en pige på 17 år, og for 8-10 ugers tid siden, var jeg nervøs for om jeg var gravid, dog tog jeg ikke en test, da jeg “frygtede” resultatet.

For 3 dage siden fik jeg kraftige menstruations lignende smerter. I går aftes (den 21.08.18), kunne jeg mærke at der pludselig kom meget blod, så jeg ville gå på toilettet, og så ser jeg i mit bind, og i toilettet, at der ligger én stor klump, og en masse mindre klumper og hinder af en art, samt en hel del blod. Kan jeg have fået en spontan abort? M.v.h en urolig pige….

Svar:

Hej
Ja, det lyder til, at du har været gravid og har haft en spontan abort. Blødning og smerter vil formentlig aftage over nogle dage. Hvis ikke, eller hvis du får feber, skal du kontakte din læge.

Det er i en ung alder, du har sex og er blevet gravid. Husk altid prævention, hvis du ikke ønsker at blive gravid. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn, og bla derfor får de fleste kvinder det psykisk svært efterfølgende. Hvis du fremover ikke får din menstruation til tiden, skal du tage en test.

Har du talt med din mor eller andre om din abort? Det vil jeg opfordre dig til. For selvom du har frygtet at være gravid, så kan spontan abort være en voldsom oplevelse.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske