Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vælger jeg abort igen knækker det mig

Spørgsmål:

Hej.
Jeg fandt ud af i går at jeg er gravid, med min kæreste gennem et halvt år. Snakkede med ham om det, og han har absolut ikke lyst til barn nu. Og jeg har tidligere fået fortaget en abort og lovede mig selv jeg aldrig i livet ville gøre det igen, for det har sat dybe spor i mig. Vi har 4 sammenbragte dejlige børn sammen, bor sammen og elsker hinanden.

Kan ik finde ud af hvilket ben jeg skal stå på, for vælger jeg abort igen er jeg bange for det knækker mig helt psykisk, og ødelægger vores forhold, men vælger jeg at beholde det tvinger jeg ham til noget han ik har lyst til, og vil det så oz ødelægge vores forhold? Kærlig hilsen den ulykkelige :(

Svar:

Hej
Du er i et svært dilemma, du er uventet gravid og har tidligere lovet dig selv, at du aldrig vil have en abort igen. Din kæreste har absolut ikke lyst til et barn nu. Du tænker, at uanset hvad du vælger, kan Jeres forhold gå istykker. ja, det er muligt. Vidste din kæreste, hvordan du havde og har det med abort? Havde I talt om muligheden af, at du kunne blive gravid? Havde I talt om på et tidspunkt at få barn sammen? Du oplever, at du tvinger din kæreste til noget, han ikke har lyst til, hvis du vælger at passe på det lille ufødte liv, som I sammen er ansvarlige for undfangelsen af.

Ved din kæreste, at aborten kan knække dig?

Hvad tænker din kæreste om abort? Hvad tænker han om, hvor svært du kan få det psykisk ved endnu en abort? Ved han, at prisen for abort kan være, at du knækker psykisk og at familien og forholdet kan komme til at betale dyrt for abort? I elsker hinanden, hvad kan I bruge det til i dennne svære situation? Din kærestes reaktion er, som mange fyres reaktion, når der er en uventet graviditet. De tænker, at det kan klares med abort. Mange forestiller sig, at tiden spoles tilbage til før graviditeten. Men, som du har oplevet på egen krop, så har abort for mange kvinder en høj pris.

Lyt til dit hjerte

Du har lovet dig selv aldrig at få en abort igen. Lyt til dig selv. Vær tro overfor dig selv. Tal med din kæreste om, hvad der skal til for at han bedre kan overskue at beholde barnet? Graviditeten er lang, meget kan nå at falde på plads. Han er forståeligt nok i en slags chok, måske han kan se andre muligheder om nogen tid. Og når barnet først er født, og sikkert før, vil han sikkert have svært ved at forstå, at han ønskede abort og han vil elske og beskytte barnet så meget som sine andre børn.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe og tale med en rådgiver på Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske