Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet graviditet

Spørgsmål:

Hej
Min kæreste fortalte mig forleden at hun er blevet gravid, og er i 6. uge. Det var ikke planlagt at hun skulle blive gravid.
Jeg har foreslået at hun får en abort da jeg slet ikke kan forestille mig at skulle være far endnu. (Jeg er 22 år.)
Jeg føler ikke timingen er den rigtige, men min kæreste på 25 har lyst til at få barnet, da hun er meget nervøs for abort. Hun er fuldstændig knust over tanken ved abort, og jeg er bange for at hun vil have barnet..

Svar:

Hej
Ja, det lyder til, at din kæreste både har lyst til at beholde barnet og ikke ønsker abort. –Selvom du ikke havde forestillet dig, at du skulle være far allerede, så har I haft sex og sex kan føre til graviditet, uanset prævention, det har I begge vidst. Havde I talt om, at hun kunne blive gravid?

Du har foreslået en abort. Hvad tænker du om abort? Selvom et barn ikke er planlagt, er det ikke ensbetydende med, at det skal afslutte sit liv med en abort. Abort er alvorligt og de fleste piger/kvinder får det efterfølgende psykisk svært. Det kan være af forskellig sværhedsgrad og længde. Mange fortryder deres abort og aborten bliver en tung livsbagage. Du kan evt læse i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du har lige fået at vide, at din kæreste er gravid, det er naturligt, at du er noget chokeret. Men en graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads. Du har en unik mulighed for at vise din kæreste din kærlighed og støtte i denne periode.

Både du og din kæreste er velkomne til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

06.06.14