Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uplanlagt gravid og meget i tvivl

Spørgsmål:

Hej
Jeg har lige opdaget at jeg er blevet gravid. Det er på ingen måde planlagt og jeg har altid fået afvide af min læge det skulle være et mirakel at jeg skulle blive gravid på normalvis. Samtidig ville jeg lige afgifte min krop efter tre år med p-stav (taget ud i dec 14)

Min kæreste og jeg har haft et on/off forhold i næsten 5 år. Men siden i sommers har det været seriøst. Han snakkede utrolig meget om at få en baby i sommers fordi han føler sig gammel. Han er 29 og jeg er 24. Jeg er halvvejs gennem min uddannelse som sygeplejerske.

Skal jeg være fornuftig eller følge mit hjerte?

Og står nu og ikke ved hvad jeg skal gøre. Skal jeg være fornuftig at få en abort, som jeg altid har været imod og fuldføre min uddannelse? Fordi jeg er bange for det knækker mig psykisk. Eller følge mine følelser og beholde barnet.

Jeg ved allerede nu mine forældre vil være imod at beholde det, men hvis det er alt jeg ønsker. Jeg har aldrig været så bange før i mit liv som jeg er nu. Og samtidig så i tvivl. Jeg har planer om at kontakte min læge i næste uge. Men hvilke muligheder har jeg?

Da jeg fortalte min kæreste om graviditeten lå han bare og smilede og istedet for at kommentere på noget så kysser han mig bare. Vi snakkede kun kort om at vi begge synes det er lige tidligt nok og min uddannelse ville være rarest at have færdiggjort først.
Hilsen en panisk kvinde

Svar:

Hej
Ved et mirakel er du uventet gravid. Du er i seriøst forhold. Din kæreste har talt utrolig meget om at få en baby. Dine følelser siger, du skal beholde barnet. Du har altid været imod abort.

Hvordan kan det være fornuftigt at få en abort, som du altid har været imod? Hvorfor skulle du svigte dig selv og dine værdier? Dine forældre vil være imod, at du beholder barnet. Men, når barnet først er født, mon da ikke de vil elske deres barnebarn? Hvad er problemet i at få barn under uddannelsen? –Det gør mange studerende.

Hvad kunne gøre det lettere for dig?

Hvad har gjort, at du altid har været imod abort?
Du tænker, at en abort kan knække dig psykisk. Det er alvorligt og det er en mulighed. Overvej seriøst, om du vil byde dig selv den risiko. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig/Jer at overskue at beholde barnet?
Du er velkommen til at skrive igen og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske