Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uplanlagt gravid med nr 3

Spørgsmål:

Hej. Jeg har opdaget at jeg er blevet gravid igen. Det var ikke meningen og burde ikke kunne være sket. Vi har to skønne piger med 15 mdr. mellemrum. Den store på 2, og lille på 10mdr. Vi har talt om at få en eller to mere når pigerne er blevet større.

Jeg ved vi godt kan klare det, men ingen af vores børn var planlagt. Jeg er under udredning for forskellige sygdomme. Jeg ved ikke om jeg kan finde ro ved at få en abort uden en “god grund”. Jeg ved at grunden “det passer ikke lige så godt nu, men om 2-3 år” ikke er god nok for os, da vi kan give barnet et godt liv. Men jeg ved ikke hvad jeg skal tænke.

Mvh. Hende der ikke troede hun kunne få børn.

Svar:

Hej
Du troede, du ikke kunne få børn, men sådan blev det ikke! I har to små skønne piger, og nr 3 er uventet på vej. Klart at det er en udfordring med 3 små børn. Og også udfordrende, at du er under udredning for nogle sygdomme. Gør det dig bekymret?

Du har overvejet abort, men lyder ikke særlig stemt for abort. Du lyder mere som om, du forsvarer, hvorfor du ikke skal have abort?

Hvad skal du tænke? Måske som du tænkte, da du også uventet fandt ud af, at du var gravid med nr 2? En overraskelse, som I skal ”synke”, men I ved, I kan klare det og give barnet et godt liv. Overvej, hvad du har brug for? Hvad kunne gøre det lettere for dig/Jer at overskue at blive en familie på 5? Hvad siger din mand?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortkinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske