Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uplanlagt gravid med ekskæreste

Spørgsmål:

Hej. Som overskriften fortæller, har jeg lige opdaget, at jeg er gravid – jeg er kommet frem til at jeg er ca 5-6 uger henne i forløbet. Jeg er  29 år har en uddannelse og er igang med min anden uddannelse til sygeplejerske, hvor jeg er færdig om et år. Jeg har haft mange spændende planer om at skulle rejse ud med min uddannelse efterfølgende – men pludselig er det som om jeg må tage hele mit liv op til revision!

Fyren jeg er gravid med er midt 30’erne (vi var kun kærester i ca 6 mdr) – vi er ikke sammen mere men gode venner og en lidt for hyggelig vin aften, satte åbenbart sine spor! Jeg har planer om at fortælle ham det i aften – men jeg er sååå bange for hans reaktion! Og jeg aner slet ikke hvordan jeg selv har det – er stadig i lidt af en chok tilstand!

Han har et barn fra et tidligere forhold og kunne ikke forestille mig at et delebarn mere stod på ønskelisten. Hvad skal jeg gøre og hvordan skal jeg fortælle det! Hjælp!!

Svar:

Hej
Du har lige konstateret, at du er gravid og du er ikke længere kæreste med faderen. I aften vil du fortælle ham om graviditeten, og det er du ret bange for, fordi du forventer, at han ikke er interesseret i at få barn. Du havde heller ikke planlagt at skulle blive gravid. Men sket er sket.

I har begge vidst, at sex kunne føre til graviditet. Hvad håber du på? At han gerne vil have barn med dig og at I måske kan finde ud af det sammen som lille familie? Eller at han gerne vil være bakke op om dig, hvis du vil beholde barnet, også selvom I ikke skal være sammen, men dermed være ansvarlig både overfor dig og barn? Hvis du ønskede abort, ville du så være bange for hans reaktion? –I er jo begge ansvarlige for undfangelsen af det lille nye liv.

Hvad tænker du om abort? Hvad tænker han om abort? Mange mænd i hans situation tror, at en abort løser den besværlige situation og spoler tiden tilbage til før graviditeten. Men en abort skaber ofte større problemer end den tilsyneladende løser. De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad, sværest for dem der var i tvivl eller blev presset. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er lidt i chok, fordi du lige har fundet ud af, at du er gravid. Faderen vil nok også reagere med en slags chok. Prøv alligevel at tage det med ro, du er en voksen uddannet kvinde; mange børn er kommet til verden uplanlagt, og planer i fht uddannelse og rejser kan ændres eller udskydes. Undersøg dine muligheder. Du har ikke travlt. Tag ikke en forhastet beslutning om abort. Abort kan ikke gøres om.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske