Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uønsket graviditet

Spørgsmål:

Hej,  jeg er 21 år og færdig udlært den  19 november mandag den 29/10 finder jeg  ud af jeg er gravid 29 uger henne uden at have vist  det. Planen var en abort da  jeg  troet  jeg var  korter henne. Jeg har  valgt  at beholde baby men nu kommer alle spørgsmålene  så faren ville  ikke kendes ved baby og ville gerne have bortadopteret det  væk hvilket jeg har  sagt  nej til..

Hvordan  søger man som enlig mor børne bidrag og forældre myndighed når  han ikke ville være med?? Sagen  er  også den, at jeg  bor hjemme, hvilken betydninger har det osv. planen var at skulle finde mit eget  til mig  og baby men da der kun er 2 mdr til termin bliver  det forjavet  i stedet for at finde den rigtig bolig hvilket ingen af os vil. kan det fungere at bo  hjemme sammen med ens forældre  og baby ? og er der nogen støtte at hente  som enlig mor  når man bor hjemme  ?

Svar:

Hej
Det har været en intens uge for dig, at finde ud af, at du var gravid, var langt henne og at faderen ikke vil kendes ved barnet.

Her kan du få svar på nogle af dine spørgsmål: Ung og gravid.

Hvad siger dine forældre, kan de hjælpe dig? Har du nogen i dit netværk, der kan støtte dig?
Du skal tale med din sagsbehandler, som kan oplyse dig om dine muligheder fx mht bolig. Har du nogen i netværket, der kan tage med dig til samtale hos din sagsbehandler? Hvis ikke, kan Abortlinien måske finde en støtteperson til dig, som kan tage med dig, hvis du ønsker det.

Du har nok været hos din læge. Talte I mon om kontakt til sundhedsplejerske? Måske en god ide, når du nu skal indstille dig på at blive mor snart.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske