Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

2 aborter

Spøgsmål:

Hej Har aldrig før prøvet at skrive/spørge til råds da jeg synes det er lidt flovt men nu prøver jeg så alligevel. Har for snart et år siden fået min første abort i 3. måned og 3 måneder efter var jeg gravid igen hvor jeg bliver nød til at få en abort igen. Begge gange var der noget galt med fosteret og 2. gang mente de det var noget der hedder mola.

Jeg drømmer stadig om et barn mere (har en sund og rask dreng på 2 år) men jeg er bange for det ender i en abort mere. Findes der nogle statistikker for hvad chancen er for en abort mere. Det fylder utrolig meget i min hverdag og føler ikke jeg kan blive ved med at snakke med min mand om det da det er længe siden jeg fik den sidste abort.

Svar:

Hej
Du behøver ikke tænke, at det er flovt at skrive til Abortliniens brevkasse, det er du meget velkommen til. Mon din første abort var en provokeret abort efter nakkefoldscanning eller var det spontan abort? Din anden abort, som var Mola, er faktisk ikke en rigtig graviditet, der er ikke noget foster.

Man kan ikke udregne sandsynlighed for, hvad din risiko for en abort mere. Jeg vil opfordre dig til at tro på, at du kan blive gravid igen og at det kommer til at gå godt. Hvad har lægerne sagt til dig? Det er let at forstå, at din bekymring fylder meget, og derfor har du også brug for at tale med nogen om det. Hvis du ikke kan blive ved med at tale med din mand, hvem kan du så tale med? Du kan evt tale med din læge.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske