Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uenige om abort

Spørgsmål:

Hej. Jeg er 26 år og gravid. Min kæreste som jeg har været sammen med i 7 år efterhånden er glad og vil gerne have barnet. Jeg selv har aldrig haft den tanke at skulle have børn. Min kæreste og jeg har diskuteret det meget det sidste års tid. Hvis vi ikke bliver enige, må vi nok gå hver til sit.

Nu er “uheldet” ude og nu SKAL vi jo tage et valg. Jeg er ret sikker på, at hvis jeg får en abort, så ender vi med at gå fra hinanden, for han vil så gerne. Jeg har stadig ikke lyst, men samtidig er det ham jeg vil være sammen med, så hvad pokker skal jeg gøre ved denne her situation.

Svar:

Hej
Det lyder meget svært for dig og Jer. Du har aldrig haft tanke om at skulle have børn. Hvad tror du, det skyldes? Havde du tidligere tænkt på denne situation, at du kunne blive gravid? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Læs evt i brevkassen om andres reaktioner på abort.

Hvis du vælger abort, ender I måske med at gå fra hinanden. Måske får du det svært efter aborten. Måske vælger du at blive steriliseret og finder måske en dag en anden mand, der ligesom dig ikke ønsker børn.

Hvis du vælger at beholde barnet, bliver du sammen med ham, du gerne vil være sammen med, og han er glad. Måske bliver du også glad i løbet af graviditeten. Måske bliver du først glad, når du ser dit barn og finder ud af, hvordan du vil være mor. Du kan evt. bruge den lange graviditetstid på at undersøge sammen med en psykolog, hvilke tanker du gør dig om at blive mor, og hvad der udfordrer dig ved det.

Du og din kæreste kan forberede Jer på at blive forældre, fx hvordan I kan tilgodese særligt dine ønsker om fx alenetid. Måske du skal beslutte, at du ikke vil amme, så I begge kan give barnet flaske, og du har større mulighed for at komme hjemmefra, hvis det er det, du har brug for.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske