Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Lige testet positiv men i tvivl og forvirret

Spørgsmål:

Kære brevkasse, jeg har lige testet positiv og det kom som noget af et chok. Jeg har altid vidst jeg skal have børn, men havde ikke regnet med det ville ske i en alder af 22 år, lige inden studentertid osv.

Både jeg selv og min kæreste er meget i tvivl om det hele. Jeg tror ikke rigtig, det er gået op for os endnu, faktisk. Min kæreste har fået at vide at han ikke kunne lave børn, så det var både fantastisk, men også utrolig skræmmende, da jeg pludselig stod med en positiv test.

Jeg er så forvirret, og jeg tror stadig det er en drøm jeg vågner op fra om lidt.

Håber sådan i kan hjælpe to meget forvirrede og unge mennesker der er i vildrede. Er det for tidligt? Er vi for unge? Hvad vil vores venner ikke sige? Er vi klar?

Svar:

Hej
Du er uventet gravid, og det er noget af et chok for både dig og din kæreste. Og samtidig fantastisk, fordi din kæreste havde fået at vide, at han var steril. –Hvordan har han haft det med den besked? Hvordan har det været for dig at vide det?

Hvad får jer til at overveje abort? Hvad tænker I om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

I er unge og forvirrede. Men hvorfor skulle det være for tidligt? Og hvorfor skulle I være for unge? Jeres lille ufødte barn er på vej. Graviditeten er lang, meget kan nå at falde på plads mht forberedelse både praktisk og mentalt.

Du overvejer, hvad Jeres venner vil sige, måske fordi I bliver de første forældre i vennegruppen. Nogle skal være de første. Hvad ville du sige, hvis nogen af de andre ventede barn? Måske tillykke? Og være spændt sammen med dem? I skal nok nå det hele alligevel mht studie osv.

Måske hjælper det lidt på chokket at kigge lidt her: Fosterudvikling

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske