Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vi er uenige om abort

Spørgsmål:

Kære abortlinje.

Jeg er 32 år, og har netop fundet ud af, jeg er 2 uger henne. Jeg blev glad, for at høre, at jeg var gravid. Men min kæreste vil have en abort. Han har PTSD, og er kun på midlertidig opholdstilladelse i Danmark, og det stresser ham. Han siger, han ikke er i stand til at tage sig af et andet menneske.

Jeg har sagt, jeg nok skal trække det tunge læs, men han giver sig ikke. Jeg har overvejet at gå fra ham, men kan heller ikke overskue tanken om, at skulle opfostre et barn alene. Og det vil også være til sorg for ham.

Jeg kan sagtens forstå ham. Men jeg er også meget ked af at skulle have en abort. Vi elsker hinanden meget højt. Mit største argument i mod aborten, er at jeg er bekymret for, at hvis vi prøver at blive gravide om 3-4 år, har jeg måske ikke flere gode æg. Graviditeten nu, var ikke planlagt. Og jeg var på p-piller.

Svar:

Det lyder svært for dig, at din kæreste ønsker abort. Det er godt, du reagerer på din usikkerhed. Mange får desværre en uovervejet abort, og fortryder bagefter og betaler en høj pris. Din kæreste reagerer fordi han har PTSD. Hvad er det der skræmmer ham ved at blive far. Får han noget hjælp.

Læs evt. begge to i brevkassen om andres erfaringer med abort. Tal om, hvad I tænker om abort. Hvad tænker I om hvis I beholder barnet. Har I talt om at starte familie en dag? Havde I talt om, hvad I ville gøre, hvis du blev gravid?

Hvis du beholder barnet og din kæreste går, hvem kan da hjælpe dig? Selvom din kæreste truer med at gå, kan det være, han ombestemmer sig, når tankerne har lagt sig. Tænk også over hvordan du tror, du vil have det med din kæreste, hvis du får abort pga pres fra ham?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din usikkerhed.

Håber det bedste for dig
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, abortlinieleder