Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uenig om beslutningen

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Jeg og min kæreste står i en svær situation.  Jeg er blevet gravid for 3. Gang som ikke er planlagt. Vi har to dejlige børn og den første er 3. Beholder jeg/ vi barnet er det 3 børn på 3,5 år. Vi var begge enige om fra starten vi ikke skulle have mere end to børn sammen, men nu er jeg gået hen og blevet uventet gravid.

Det er en meget svær situation for mig, da min kæreste melder klart ud at han kan ikke magte og overskue et barn mere. Det ikke fordi han ikke har lyst, men han kan ikke magte det. Han siger også at vi har to dejlige drenge i forvejen og vi burde fokusere på dem. Det vil også sætte nogle begrænsninger økonomisk, da vores indkomst er lavt pga studerende.

Der er mange overvejelser han gør, som jeg godt kan se. Jeg synes det hårdt at høre at han vil ikke kunne overskue og magte det, da jeg ikke ønsker barnet skal være en byrde, men mere en glædelig.

Jeg synes det svært situation, fordi jeg vil allerhelst vi beholdte barnet og fandt ud af det sammen. Har rigtig svært ved abort, og tanken om at fjerne vores “barn” som også vil blive lige så dejlig og elskelig som de to andre. Jeg er bange for at beholder jeg barnet kan min kæreste ikke være i det, og så bliver det en konflikt.

Svar:

Hej

Hvor lyder det svært for dig, og Jer. Og der er jo kun de to muligheder, du beskriver. (Og bortadoption).

I var enige om, at I ikke skulle have mere end to børn, men uden sterilisation er graviditet en mulighed. Har I tidligere talt om, at du kunne blive uventet gravid?

Det er let at forstå, at din kæreste synes, det er svært at overskue 3 små børn. Men alternativet, abort, er også svært at overskue for dig. Hvad tænker din kæreste om abort?

Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort?

Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger at beholde barnet?

Hvis du vælger abort, som din kæreste ønsker, kan det måske koste dig psykisk. Og dermed også koste familien. Ved din kæreste mon det? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvis du beholder barnet, kan der blive konflikt med din kæreste (hvordan forestiller du dig denne konflikt? Har I erfaringer med at løse svære situationer sammen?) Måske vil barnet blive en byrde for ham, fordi han ikke kan overskue og magte det. Men, måske går det ikke så galt, som han frygter. Måske kan han bedre overskue situationen om noget tid, når overraskelsen/chokket har lagt sig. En graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads praktisk og mentalt. I kan tale om, hvad han mest frygter, og hvordan I kan løse det. Og måske, når barnet først er der, vil han også se, at nr 3 er lige så dejlig og elskelig som sine søskende.

Hvem kan du/I tale med om Jeres overvejelser?

Andre end jer har haft det svært, når nr 3 meldte sig. Hvis det kunne være en hjælp for din kæreste eller dig, kan Abortlinien formidle kontakt til sådan et par.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske