Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid efter bytur

Spørgsmål:

Hej

Jeg mødte en sød mand i byen og vi tog hjem sammen hvorefter jeg blev gravid. Jeg synes det er alt for tidligt at få et barn, da jeg er 22 og jeg stadig er i gang med uddannelse. Jeg har heller ikke fortalt det til manden, da vi ikke rigtigt har haft kontakt siden sidst.

Jeg kan ikke finde ud af om jeg bør fortælle ham det, selvom jeg er ret sikker på, at jeg vil have en abort, da jeg ikke føler mig økonomisk eller tidsmæssigt godt stillet til at varetage et barn lige nu.

Selvom jeg føler mig sikker på, at det rigtige er at få en abort, så er det stadig en svær beslutning. Jeg er nervøs for, at det bliver en endnu sværere beslutning, hvis jeg involverer manden.

Svar:

Hej

Du er gravid efter en bytur og er ret sikker på, at du vil have en abort. Hvornår har du fundet ud af, at du er gravid? Har du været ved lægen? Hvem har du talt med om graviditeten?

Du oplever abort som en svær beslutning, og den oplevelse deler du med mange. Hvad gør beslutningen svær for dig? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvad får dig til at tro, at beslutningen bliver endnu sværere, hvis du fortæller faderen, at du er gravid?
Du synes, det er alt for tidligt at få barn, pga alder, uddannelse, økonomi og tid. -Ja, graviditeten kommer uventet for dig, og mange tænker som dig, at en del ting skal være på plads, før man kan tage imod et barn. Men mange får barn i din alder og under uddannelse.

Du er usikker på, om du skal fortælle manden, at du er gravid. Hvorfor skulle du ikke? -I var jo to om det. Hvordan tror du, det vil være for dig efter en evt abort, at han ikke har vidst besked?

Endelig er det jo en reminder til Jer begge om, at sex -uanset prævention- kan føre til graviditet, og abort er en “stor ting”.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske