Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ubeskyttet sex i ægløsningsperioden.

Spørgsmål:

Hej jeg er en pige på 17, snart 18. For en uge siden havde jeg ubeskyttet sex i min ægløsningsperiode, og jeg er bange for at være gravid.

Jeg har taget en fortrydelsespille, men har derefter fundet ud af, at den ikke hjælper, hvis man har ægløsning.

Mine forældre ved ikke at jeg er sexuelt aktiv, og jeg ønsker heller ikke at de gør. Hvad gør jeg i denne situation?

Svar:

Hej

Du er bange for at være blevet gravid, og ja, det er der en sandsynlighed for. Hvis du ikke får din menstruation til forventet tid, vil jeg foreslå dig at tage en test. En test vil kunne påvise graviditet 2-3 uger efter samleje.

Hvordan kan det være, at du havde ubeskyttet sex? Blev du presset? Hvordan kan det være, dine forældre ikke må vide, at du er seksuelt aktiv? Hvem kan du tale med om din bekymring? Havde du overvejet, at du kunne blive gravid?

Hvis din test er positiv, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske